Byznysový akcelerátor Startup Wise Guys hledá v Česku startupy s potenciálem

Praha 22. 1. 2019 Česko opět navštívili zástupci byznysového akcelerátoru Startup Wise Guys, který se zaměřuje na podporu začínajících podniků v regionu střední a východní Evropy. Nabízí jim investici od 30 do 200 tisíc euro. S akcelerátorem spolupracuje i společnost Trisbee, jediný tuzemský startup, který získal jeho investici a absolvoval tříměsíční program v Lotyšsku.

Startup Wise Guys je soukromý byznysový akcelerátor, který sídlí v Estonsku. Zaměřuje se na region střední a východní Evropy, kde hledá mladé podniky, do kterých investuje a mentoruje je v jejich začátcích. „V Česku vidíme obrovské příležitosti. Je zde mnoho talentovaných lidí, kteří chtějí rozjet své podnikání – nabízíme jim jak několikaměsíční program pod dohledem a asistencí mentorů, tak významnou finanční investici. Ta začíná na 30 a končí na 200 tisících euro,“ uvedl Farid Singh z akcelerátoru. Nyní v tuzemsku hledá zajímavé startupy, přičemž hlavním kritériem je jejich tržní potenciál a zaměření na oblast technologií, respektive kyberbezpečnost. Na jaře totiž akcelerátor spouští nový program CyberNorth, který se právě na bezpečnost zaměřuje.

Kontakt navazovali v Praze během večera, který spolupořádaly Anglo-americká vysoká škola a Czech FinTech Association. V rámci akce proběhla roadshow se zakladateli pěti firem z Česka, které měly zájem o akceleraci. Lokální partner pro roadshow byla IT firma Zentity. Možnosti případné spolupráce zjišťovaly desítky hostů.

Akce se zúčastnili i zakladatelé Trisbee, kteří jsou prvním a dosud jediným startupem v Česku, který získal financování od SWG. Dosud portfolio Startup Wise Guys zhodnotil kapitál svých investorů na čtyřnásobek. „Přišli jsme předat naše zkušenosti a povzbudit ostatní začínající firmy, aby této šance využily,“ říká František Havlín, spoluzakladatel Trisbee – mobilní aplikace, která umožňuje přijímat platby kartou bez platebního terminálu.  

Oba zakladatelé absolvovali tříměsíční program, který Startup Wise Guys nabízí.

„Celý program je velmi praktický – Startup Wise Guys spolupracují s řadou mentorů, kteří fungují jako odborníci z praxe a dali nám velmi cenné rady, které jsme začlenili do vlastního podnikání,“ doplňuje druhý zakladatel Trisbee Matěj Turek. Akcelerátor se navíc stal jedním z investorů českého startupu.

Zájemci mohou Startup Wise Guys kontaktovat na adrese https://startupwiseguys.com/.

*****

O Startup Wise Guys
Startup Wise Guys je se stovkou investic do začínajících startupů jedním z největších investorů v regionu střední a východní Evropy a severských zemích. Akcelerátor funguje od roku 2012 a zaměřuje se hlavně na technologické startupy, kterým pomáhá stát se skutečnými podnikateli. Za dobu své existence už podpořil více než 100 startupů, a to především ze sektorů fintech a SaaS. Celková výše investic přesahuje 27 milionů eur. Míra úspěchu a přežití podpořených startupů je vyšší než 77 %, což vysoce převyšuje český průměr. Více se dozvíte na www.startupwiseguys.com.

O Trisbee
Startup založili dlouholetí přátelé a spolužáci Matěj Turek a František Havlín. Oba nesnáší zbytečnou byrokracii a nesmyslné poplatky a s Trisbee chtějí nabídnout službu, která je jednoduchá a užitečná. Trisbee, které je na trhu od června 2018, je ideální platební metodou pro malé podnikatele nebo přátele. Z každé transakce si poskytovatel strhává 1,9 procenta. Aplikace samotná je zdarma a uživatelé neplatí žádné další poplatky. Zakladatelé mají ambice rozšířit podnikání i do zahraničí.