Úspěch Tanji Vainio v soutěži TOP ženy Česka

Po loňském premiérovém vysokém umístění se generální ředitelka společnosti ABB pro Českou republiku a Slovensko Tanja Vainio i letos dostala do finále prestižní ankety TOP ženy Česka 2018. Ta je zaměřena na úspěšné ženy pohybující se v českém podnikatelském prostředí a veřejné sféře.

Po loňském úspěšném startu v soutěži TOP ženy Česka se Tanja Vainio i v letošním roce umístila mezi finalistkami v kategorii TOP manažerka. Odborná porota hodnotila jednotlivé nominované soutěžící podle tří základních kritérií, jimiž jsou vliv (možnost ovlivňování chodu a rozvoje dané společnosti), výkon (schopnost získaný vliv uplatňovat v byznysu) a společenský přínos (využívání svého vlivu mimo svůj byznys).

„Je mi ctí být opět ve vybrané společnosti nejúspěšnějších manažerek v České republice. Je to známka dobrého postavení společnosti ABB na tuzemském trhu. Umístění je o to cennější, že se jedná o anketu zaměřenou výhradně na ženy, jejichž pozice jsou rok od roku v tuzemském podnikatelském prostředí silnější a dokládají fakt, že úspěšnou firmu může vést jak muž, tak i žena. Doufám, že tento úspěch bude inspiraci i pro naše následovnice,“ říká Tanja Vainio, generální ředitelka ABB pro Českou republiku a Slovensko.

Slavnostní vyhlášení již 14. ročníku TOP ženy Česka pořádaného vydavatelstvím Economia proběhlo v prostorách centra Forum Karlín 21. ledna za účasti většiny finalistek aktuálního i předchozích ročníků soutěže.

ABB (ABBN: Six Swiss Ex) je lídr a průkopník v oborech elektrotechnických výrobků, robotiky a pohonů, průmyslové automatizace a energetiky. Zákazníci ABB pocházejí z odvětví energetiky, průmyslu, dopravy a infrastruktury z celého světa. V návaznosti na více než 130 let tradice inovací dnes společnost ABB tvoří budoucnost průmyslové digitalizace a má dva jasné hodnotové cíle: přivést elektrickou energii z jakékoli elektrárny do jakékoli zásuvky a automatizovat různá odvětví od přírodních zdrojů až po finální výrobky. Jako titulární partner formule E, mezinárodní kategorie závodů FIA pro vozidla s výhradně elektrickým pohonem, ABB posouvá hranice e-mobility a přispívá k udržitelné budoucnosti. ABB působí ve více než 100 státech a má přibližně 147 000 zaměstnanců. www.abb.com.