Novinka od Jablotronu si troufá na bytové domy, školy i větší firmy

Jablotron představuje nový alarm JABLOTRON 100+Globální výrobce zabezpečovacích systémů Jablotron přichází na trh s novou faceliftovanou verzí svého alarmu pod názvem JABLOTRON 100+. Novinka navyšuje klíčové parametry systému, a je tak vhodná pro bytové domy, školy či větší firmy.

Jablotron, jenž vyváží zabezpečovací systémy do 73 zemí světa, zákazníkům v inovovaném produktu JABLOTRON 100+ nabídne alarm s rozšířenými možnostmi využití i novými funkcemi. Zatímco jeho předchůdce, ve své době revoluční JABLOTRON 100, byl určen pro byty, rodinné domy a menší firemní provozy, JABLOTRON 100+ už dokáže vyhovět i potřebám velkých vil, bytových domů, škol a větších firem. „Zaznamenali jsme u našich zákazníků poptávku po alarmu, který by umožnil napojení více detektorů a také ovládání většího množství programovatelných výstupů. To nejlepší z JABLOTRON 100 jsme ponechali. Systém stále funguje na stejných principech, zůstává naše aplikace MyJABLOTRON i způsob ovládání, které je zaměřeno na maximální jednoduchost pro uživatele. Rozšířili jsme ale možnosti využití systému,“ říká Michal Ježek, Head of product management.

Vývojáři Jablotronu přišli se zcela novými ústřednami, které umožňují přístup až 600 uživatelům (oproti 300 u typu JABLOTRON 100). Díky tomu lze JABLOTRON 100+ instalovat i do větších objektů – třeba firem či škol – a poskytnout každému zaměstnanci nebo studentovi vlastní přístup. Nová ústředna také dovolí připojení až 230 periferií (oproti 120 u typu JABLOTRON 100), z toho 120 bezdrátových. „Představte si bytový dům, ve kterém je 15 bytů. JABLOTRON 100+ nově umožňuje každý byt osadit až 15 periferiemi. To vám dává možnost jednotlivé byty pohodlně zabezpečit nejen proti vloupání, ale současně proti vytopení, požáru nebo úniku CO, to vše s jednou ústřednou,“ vysvětluje Michal Ježek.

Nový JABLOTRON 100+ nabízí také výrazně širší možnosti ovládání. Místo původních 32 programovatelných výstupů je to aktuálně 128. Ty v kombinaci s 64 kalendářními akcemi (dříve 20) posouvají možnosti domácí automatizace na zcela jinou úroveň. „Navýšení počtu programovatelných výstupů poskytuje dostatek prostoru například ovládat každé světlo v domě zvlášť nebo ve spojení s kalendářem nastavit pravidelné opakování sepnutí filtrace bazénu, a to v definovaném časovém rozpětí, či ve čtyři konkrétní časy během dne. Nové funkce a parametry systému tedy splňují požadavky na plně automatický a bezpečný domov,“ říká Michal Ježek.

Inovovaný JABLOTRON 100+ má také novou verzi konfiguračního systému F-link, jež usnadní práci i profesionálním certifikovaným montérům, kteří instalují a spravují velké systémy. Jablotron přichází s celkem 40 novými funkcemi, například s režimem den/noc, který používá astronomický kalendář a umožňuje podle GPS souřadnic přesně určit východ a západ slunce v konkrétním místě. Další novinkou je možnost ovládání více akcí jedním detektorem. Díky tomu se například po otevření hlavních dveří automaticky rozsvítí světlo, zvednou žaluzie a zapne topení. Další novou funkcí je tzv. Final Door. Ta zajistí, že se při odchodu a zavření dveří zkrátí odchodové zpoždění na pět sekund.

Kromě výše zmiňovaných vylepšení přichází Jablotron s úplně novými a inovovanými produkty, jichž je celkem 32. Jedním z nich je stropní detektor s detekcí 360°. Další novinkou je bezdrátová vnitřní siréna do zásuvky v novém designu a s vyšším akustickým výkonem. Novinkou je i detektor pohybu se základní PET imunitou, a to do 25 kg s maximální výškou 40 cm. Zachytí tedy kočky i malé psy, aniž by se spustil poplach. V neposlední řadě došlo k vylepšení videoverifikačních IP kamer o nové funkce v aplikaci nebo v konfiguračním softwaru a také k vytvoření rozhraní pro jejich napojení na pulty centrální ochrany.

PŘEHLED PARAMETRŮ JABLOTRON 100+

Systém JABLOTRON 100 JABLOTRON 100+
Počet sekcí 15 15
Počet uživatelů 300 600
Počet detektorů 120 230
(bezdrátové 1-120)
Počet PG 32 128
Počet reportů 25 50
Kalendáře 20 64