Školení od StringData pomůže zájemcům o práci programátora

Praha, 23. 1. 2019 – Společnost StringData spouští školení s názvem Cesta programátora. Jde o sérii seminářů, v rámci kterých si začínající programátoři osvojí řadu dovedností, které jim následně pomohou v rozjezdu jejich programátorské kariéry. StringData se netají tím, že úspěšní absolventi kurzů mohou dostat nabídku pozice v této firmě.

Myšlenka školení Cesta programátora vznikla na základně aktuální situace na pracovním trhu. Uchazečů je málo, a tak se často především na juniorní programátorské pozice hlásí zájemci, kteří nemají dostatečnou kvalifikaci či potřebné zkušenosti. Proto se StringData rozhodla programátorům pomoci a připravila pro ně školení, které jim pomůže zvýšit budoucí šanci na získání pracovní pozice, a to třeba přímo ve StringData.

„V pilotním projektu školení, který proběhl v listopadu loňského roku, jsme nabídli možnost rozšířit si vzdělání uchazečům, kteří se k nám hlásili na programátorské pozice, ale bohužel neuspěli“, říká Robert Šamánek, výkonný ředitel společnosti StringData. „Zájem a výsledky účastníků pilotního projektu nás přesvědčily, abychom celou sérii kurzů otevřeli veřejnosti. Školení Cesta programátora se tak může zúčastnit kdokoli, nejen ten, kdo se u nás v minulosti ucházel o práci.“

Pro koho je program vhodný?

  • Pro studenty, kteří chtějí vážně prozkoumat svět programování,
  • Pro začínající programátory, kteří nemají důvěru ve své dovednosti,
  • Pro uchazeče o práci, kteří cílí na juniorní programátorské pozice,
  • Pro každého, kdo by chtěl vytvořit vlastní softwarový projekt.

Témata školení

Celé školení má podobu čtyř na sebe navazujících jednodenních kurzů zaměřených na čtyři oblasti programátorských dovedností:

  1. Základy programování,
  2. PHP a databáze,
  3. Content Management System (CMS) webu a
  4. Vývoj CRM řešení (Customer Relationship Management).

Výhodou kurzů je, že jsou na sobě nezávislé, a tak mohou pokročilejší zájemci začít až ve fázi, která odpovídá jejich úrovni znalostí a dovedností.

Semináře mají formu zábavné hry, v rámci které účastníci vyvíjí řešení pro fiktivního klienta. Tato metoda pomůže začínajícím programátorům s orientací jak v různých programátorských přístupech
a jazycích, tak i v rolích a dovednostech, které se postupně podílejí na přerodu uživatelského požadavku do fungujícího kódu plnícího původní funkční zadání klienta. V rámci semináře dostanou účastníci základní výklad problematiky, zapojí se do praktických cvičení, získají zpětnou vazbu na své výstupy a mají samozřejmě možnost individuálně problematiku se školitelem konzultovat.

Krom samotných programátorských dovedností se v rámci školení klade důraz i na schopnost komunikace. Účastníci si na úvod vylosují zadání, které mimo jiné zohledňuje i rozdílné osobnosti potenciálních klientů programátora. Některý z účastníků tak bude připravovat v rámci kurzu řešení pro výřečného klienta, jiný pro na slovo skoupého zadavatele. Kurzem účastníky provede Ondřej Kozel, vedoucí zakázkového vývoje ve StringData, který podobnou cestu programátora absolvoval přímo v praxi.

O školení

 

  • Termíny kurzů:

 

    • 1. kurz – Základy programování – únor až březen 2019, den bude upřesněn na základě výběru účastníků,
    • Termíny navazujících kurzů budou upřesněny podle zájmu účastníků.
  • Cena:
    • 1. kurz – Základy programování – 500,- Kč za osobu,
    • 2. kurz – PHP a databáze – 900,- Kč za osobu,
    • 3. kurz – Content Management System webu – 1800,- Kč za osobu,
    • 4. kurz – Vývoj CRM řešení – 4400,- Kč za osobu.
  • Počet účastníků v kurzu: maximálně 10
  • Registrace: hr@stringdata.cz,
  • Způsob úhrady: platba předem na účet (kurz, jméno a příjmení účastníka v poznámce)

Pokud programátor projeví zájem o některý z vyšších stupňů školení, stačí poslat e-mail na adresu hr@stringdata.cz.

O školiteli

Lektor Ondřej Kozel v současné době vede tým zakázkového vývoje interních i externích aplikací pro nejvýznamnější klienty StringData, jakými jsou například Moneta Money Bank, Sodexo nebo Allianz. Ondřej má dlouholeté zkušenosti s vývojem IT projektů, od relativně malých až ke klíčovým bankovním aplikacím. Začínal jako programátor, a postupem času své kompetence rozšířil i do oblastí systémové architektury, analýzy klientských požadavků, řízení vývoje aplikací i následného nasazování vyvinutých systémů do provozu, až k jejich průběžné provozní správě, systémové podpoře a dalšímu rozvoji aplikací. V programování má bohaté zkušenosti, o které se dnes rád podělí. Proto se také zaměřuje na výchovu začínajících programátorů.

O StringData

StringData je ryze česká IT společnost založená v roce 1993, která se zabývá vývojem IT systémů zejména pro velké společnosti z finančního sektoru na českém a slovenském trhu. Firma má vlastní produktové portfolio, do kterého průběžně investuje a přináší tak klientům významnou přidanou hodnotu, a to díky dlouholetému rozvoji daných řešení ruku v ruce s pochopením zákaznických očekávání. V minulých letech společnost vstoupila mimo jiné do světa softwarové robotizace, včetně řešení pro automatický sběr a vyhodnocování dat pro průběžné zvyšování efektivity obchodních procesů. Vedle vývoje produktů se StringData také specializují na klasický zakázkový vývoj, kde uplatňují své know-how a budují s klienty oboustranně prospěšná a dlouhodobá partnerství.

Firmě StringData záleží na klientech, zaměstnancích i společnosti, ve které žije a podniká. Práce musí zaměstnancům dávat smysl a bavit je. Společnost StringData dělá vše proto, aby vždy našla řešení, protože jí na tom záleží, a protože si uvědomuje, že věci se dají vždy měnit.  

Více informací o StringData získáte na adrese: https://www.stringdata.cz/.