V České republice vzniká první komunita importérů z Číny

Praha, 23. ledna 2019 – V České republice začala vznikat první komunita sdružující obchodníky se zájmem o import zboží z Číny. U jejího zrodu stojí podnikatelé Jiří Opletal a Jan Radil. Oba povedou kurz, ve kterém se zájemci dozvědí jak úspěšně překonat prvotní problémy s nastartováním vlastního podnikání.

2019-01-23 13_22_23-Kurz Praha_ Komunita importérů_ Čína strategicky _ Jan Radil _ Naučmese.png

Strukturovaný kurz, který trvá zhruba šest hodin, povedou obchodníci Jiří Opletal a Jan Radil. Oba mají dalekosáhlé zkušenosti v jednání s čínskými firmami i obchodníky. Jiří Opletal se věnuje importu z Číny od roku 2012, zajišťuje partnerům sourcing a výrobu na zakázku ve zdejších továrnách a vede úspěšný obchod s čínskými telefony Xiaomi (Xiaomimobile.cz). Jan Radil se čtvrtým rokem zabývá dovozem čínských značek Doca (powerbanky) Cowin (sluchátka) a dalších. Produkty jsou k dispozici u českých i slovenských prodejců včetně Alza, CZC, Mall a dalších významných resellerů prostřednictvím jeho distribuční společnosti Ilico.io.

V rámci kurzu si účastníci krok po kroku projdou proces navázání vztahů s dodavatelem, úskalí jednání s čínskou stranou, legislativní povinnosti na straně dovozce i výrobce, proces výběru samotného výrobce i konkrétními radami, jak rozpoznat spolehlivého výrobce od nespolehlivého. Opletal i Radil účastníkům předají i zkušenosti a rozdíly ohledně obchodní strategie vytváření vlastní značky, nebo zastupování již existující.

Jiří Opletal k projektu říká: “Uvědomili jsme si, že čínský import je něco, co je mezi jednotlivými dovozci naprosté tabu. Každý  kdo má nějaké know how si ho pečlivě chrání a nikomu své zkušenosti nepředává. Snaha o vytvoření komunity lidí, kteří se importem z Číny zabývají, je z naší strany strategický krok do budoucna. Můžeme se tak stát v očích Číňanů významnějšími partnery.”

“Všechny chyby i zkušenosti, kterými jsme si prošli my, můžeme předat někomu dalšímu a systematicky tak zájemce připravit na to, co je v Číně čeká. Dovážet z Číny neznamená nakoupit něco ve velkém čínském e-shopu a pak to v České republice prodávat. Čína má především obrovský výrobní potenciál a pokud víte jak, dovedete zařídit výrobu opravdu kvalitních věcí, které obstojí s přehledem i v Evropě.” dodává k sérii přednášek Jan Radil.

O projektu:

Projekt přednášek, který má uvádět české podnikatele do prostředí importu čínského zboží založili Jiří Opletal a Jan Radil. Oba provozují úspěšné e-shopy prodávající čínské značky a mají rozsáhlé zkušenosti v jednání s čínskými výrobci a obchodníky. Svým projektem chtějí odstartovat sdružování lidí se stejným podnikatelským záměrem do fungující komunity.    

více informací o kurzu na www.naucmese.cz nebo na Facebooku