AVM FRITZ! nabízí pokročilá řešení pro chytrou domácnost

Společnost AVM GmbH je jedním z nejúspěšnějších výrobců koncových zařízení pro vysokorychlostní přístup k Internetu, bezdrátový přenos dat, hlas, video a IPTV. Nosnými produkty AVM jsou zařízení pro rychlý přístup k Internetu řady FRITZ!Box, která poskytují rovněž celou řadu dalších funkcí vhodných pro domácnosti a menší firmy.

Uživatelé tak mají mimo jiné k dispozici i řešení pro vysoce kvalitní IP telefonii s podporou DECT bezdrátových multifunkčních přístrojů FRITZ!Fon. V rámci této bezdrátové DECT konektivity však společnost AVM nabízí nabízí také řešení pro chytrou domácnost, která lze využít pro celou škálu různých aplikací typu Smart Home.

K tomu slouží další produkty, jako je například inteligentní řídící jednotka pro topné radiátory AVM FRITZ!DECT 301. Díky ní je možné programovat a automaticky řídit vytápění jednotlivých místností. Nová verze FRITZ!OS 7 umožňuje vytvořit a uložit pro každou jednotku podrobný profil s nastavenými teplotami vytápění v průběhu 24 hodin. Ovládání a programování každé instalované jednotky je řešeno prostřednictvím aplikace MyFRITZ! v rámci domácí sítě využívající konektivitu přes DECT ULE, případně lze zařízení ovládat obdobným způsobem přes Internet pomocí aplikace pro smartphone MyFRITZ!App.

Široké možnosti využití má také FRITZ!DECT 210, což je inteligentní dálkově ovládaná zásuvka do elektrické sítě. Ta je určena nejen pro vnitřní ale i externí použití, protože je odolná proti postřiku vodou (klasifikace IP44) a má odpovídající rozsah provozních teplot -20° až +40° C. Ve spojení se zařízením FRITZ!Box je možné s pomocí FRITZ!DECT 210 ovládat a programovat zapínání a vypínání elektrických zařízení dálkově přes Internet prostřednictvím PC, tabletu či smartphonu. Zařízení má dále zabudován senzor teploty a velmi užitečnou funkcí je rovněž sledování a ukládání informací o spotřebě elektřiny. Takto získané údaje je možné sledovat online nebo si nechat zasílat zprávy e-mailem.

Velmi užitečným doplňkem je nejnovější zařízení AVM FRITZ!DECT 400, které přidává komfortní možnost ovládat výše zmíněná zařízení i manuálně. Jedná se o kompaktní spínač, který lze snadno umístit kdekoliv v domácnosti. Ten je bezdrátově připojen k FRITZ!Box přes DECT ULE a jeho tlačítko lze naprogramovat k ovládání libovolného jiného zařízení v rámci dané domácí sítě.

U produktů primárně určených pro domácnosti a menší firmy nejsou důležité pouze funkční vlastnosti, ale velkou roli hraje rovněž jejich snadná použitelnost. Ke značné oblibě zařízení AVM proto přispívá skutečnost, že je u nich kladen velký důraz na jednoduchou instalaci, konfiguraci a obsluhu. Díky tomu mohou i málo zkušení uživatelé pohodlně využívat všechny dostupné možnosti produktů AVM FRITZ!.

Více informací o produktech AVM můžete získat na těchto stránkách

http://www.gestocomm.cz/vyrobce/avm