Martin Gebauer ředitelem MIRA pro střední a východní Evropu

Praha/Londýn, 28. ledna 2019 – Společnost Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA) jmenovala Martina Gebauera do funkce ředitele pro střední a východní Evropu.

Martin Gebauer bude odpovědný za vyhledávání nových investičních příležitostí, komunikaci se zainteresovanými stranami a za aktivní správu portfolia společnosti MIRA v tomto regionu.  Aktivity společnosti MIRA ve střední a východní Evropě bude řídit z Prahy. Ve své nové funkci bude podléhat Jiřímu Zrůstovi, který je ředitelem pro kontinentální Evropu.

Martin Gebauer do firmy přichází z Českých Radiokomunikací (ČRa), kde byl nejprve tři roky finančním ředitelem a následně pět let generálním ředitelem. ČRa jsou přední mediální, telekomunikační a technologickou společností v České republice.

Ze své pozice bude Martin úzce spolupracovat se svým nástupcem v křesle generálního ředitele ČRa Vítem Vážanem, který byl poslední čtyři roky finančním ředitelem ČRa. Společně se starali o růst ČRa a firmu úspěšně provedli přechodem na vysílací formát DVB-T2, rozvojem škálovatelných cloudových řešení i realizací řady inovativních projektů budovaných na zelné louce, včetně platformy OTT a služeb HbbTV či IoT Lora.

Ředitel MIRA pro region EMEA Leigh Harrison ke jmenování nového člena vedení uvedl: „Jmenování Martina do vedení místního zastoupení společnosti je pro nás skvělou příležitostí rozšířit naše činnosti v tomto dynamickém regionu, do něhož patří jedny z nejrychleji rostoucích ekonomik v Evropě.“

„Těšíme se na nadcházející úzkou spolupráci, během níž bude Martin dohlížet na udržitelný rozvoj našeho portfolia v regionu a vyhledávat pro naše mezinárodní investory nové příležitosti ve střední a východní Evropě,“ dodal Leigh Harrison.

Martin Gebauer do společnosti MIRA přichází po 23 letech působení v řadě pozic, ve kterých zodpovídal za provoz, finance a správu aktiv. Svou profesní kariéru zahájil jako auditor ve společnosti Ernst & Young, než se následně ujal funkce ve finančním řízení soukromé společnosti investující do realit. V roce 2003 přešel do společnosti Orco Property Group, kde působil jako finanční ředitel pro činnosti skupiny v ČR a SR a jako ředitel správy aktiv skupiny.

Do funkce finančního ředitele ČRa nastoupil Martin Gebauer v roce 2011 a následně byl roku 2014 jmenován generálním ředitelem této společnosti. Pod jeho vedením se společnost ČRa proměnila z tradičního majitele a provozovatele vysílací a telekomunikační infrastruktury v technologického lídra rychle se prosazujícího v oboru inovativních datových center, cloudových služeb a síťových řešení.