Strategickými partnery ABSL se staly společnosti Deloitte, D-ploy, Hackett Group a JLL

Asociace ABSL podepsala smlouvu o spolupráci se strategickými partnery pro období 2019-2020. Cílem partnerství se společnostmi Deloitte, D-ploy, Hackett Group a JLL je další rozvoj sektoru podnikových služeb v České republice a podpora všech členů ABSL stejně jako nových investorů přicházejících na českých trh. JLL bude v tomto duchu poskytovat poradenství v oblasti analýzy kancelářského trhu, vyhledávání kancelářských prostor a návrhu inspirativního pracovního prostředí, Hackett Group na poli profesionálního rozvoje, vzdělávání a certifikačních služeb pro experty z oboru podnikových služeb, a to prostřednictvím nabídky Hackett Institute, D-ploy v oblasti budování efektivního IT prostředí a outsourcingu IT služeb a Deloitte v otázkách daňových, legislativních, procesních a technologických.

Sektor podnikových služeb v České republice za svou relativně krátkou historii dospěl. Už v něm nejde o zpracovávání jednoduchých procesů typu účtování faktur, ale o vysoce kvalifikovanou práci, ať už v oblasti IT, výzkumu a vývoje, logistiky, marketingu, HR či financí. Centra působící v České republice intenzivně pracují na optimalizaci procesů, zkvalitňování služeb a adopci moderních technologií, které přináší vyšší efektivitu a lepší zákaznickou zkušenost. Díky tomu mohou centra rozšiřovat svůj záběr, což přináší potřebu rostoucího počtu talentovaných a kvalifikovaných pracovníků, kterým musí být schopni nabídnout prémiové pracovní prostředí, kvalitní firemní vzdělávání a top vybavení. „Ve všech těchto otázkách se snažíme podpořit jak společnosti, které v našem segmentu podnikají, tak i firmy, které o založení centra služeb v ČR teprve uvažují,“ uvedl Jonathan Appleton, ředitel ABSL, a dodal: „Naši strategičtí partneři nám umožní tuto podporu vykonávat na špičkové úrovni a v souladu s naší Vizí 2025, která definuje směr dalšího rozvoje našeho oboru. Jsme přesvědčeni o tom, že podnikové služby jsou oborem budoucnosti a již v dohledné době budou představovat nejdůležitější pilíř české ekonomiky.“

V letech 2019/2020 ABSL naváže na svou dřívější úspěšnou spolupráci s partnery Deloitte a JLL a nově rozvine aktivity se společnostmi D-ploy a Hackett Group.

Na poli realitního poradenství bude i v nadcházejícím období pokračovat spolupráce se společností JLL. „Máme radost, že i v následujícím období můžeme ve spolupráci s ABSL a jejími členy pracovat na průzkumu potřeb zaměstnanců sektoru podnikových služeb a vytváření inovativního pracovního prostředí. Jsme přesvědčeni o tom, že správně navržená kancelář může nejen výrazně pomoci v boji o talentované zaměstnance, ale dokáže podpořit také efektivitu firemních procesů,“ uvedl Petr Kareš, vedoucí oddělení zastupování nájemců v JLL.

Spolupráce se společností Deloitte se bude i nadále týkat zejména optimalizace firemních procesů a zavádění automatizace pomocí robotů. Velký přínos pro společnosti z oblasti podnikových služeb však představuje i poradenství v oblasti lidských zdrojů. „Obor podnikových služeb zdaje a jde do hloubky. Potřebuje proto kvalitní experty a my dokážeme s pomocí našich řešení z oblasti HR analytiky poradit, jak je získat, rozvíjet a udržet. Centra však budeme i nadále podporovat také v otázkách daňových, právních a procesních,“ říká Milan Kulhánek, partner v oddělení poradenských služeb v Deloitte.

Novým strategickým partnerem se pro nadcházejí období stala společnost Hackett Group, která může zásadním způsobem přispět k rozvoji lidských zdrojů působících v oboru podnikových služeb. I když Česká republika disponuje velkým množstvím vysoce vzdělaných pracovníků, panuje na trhu práce silná konkurence. „Prostřednictvím našich vzdělávacích programů mohou společnosti svým lidem nabídnout kvalitní profesní rozvoj a s tím spojený kariérní postup a zároveň si zajistit jejich loajalitu, eliminovat fluktuaci a růst,“ říká Ben Hartfield, senior ředitel, Hackett Group, a dodává: „Naše vzdělávací programy dokáží pomoci firmám z oboru podnikových služeb zlepšit efektivitu a vybavit pracovníky dovednostmi a schopnostmi, které potřebují, aby byli úspěšnější a zvládli čelit výzvám, které přináší digitální transformace.“

Obor výraznou měrou ovlivňují i moderní technologie. Novým partnerem ABSL se proto stala i společnost D-ploy, která dokáže pomoci se strategickým plánováním IT a poradit, jak využít potenciál informačních technologií k dosažení efektivity nákladů, škálovatelnosti a udržitelnosti. „Máme zkušenosti z celé řady úspěšných outsourcingových a nearshoringových projektů, které našim zákazníkům umožnily soustředit se na své hlavní podnikání a zároveň využívat výhod správné nabídky IT, aniž by museli nést břemeno budování nebo údržby interních IT oddělení. Tyto zkušenosti chceme zúročit ve spolupráci s ABSL a jejími členy,“ uvedl Lukáš Kaňka, výkonný ředitel společnosti D-ploy.

O ABSL

ABSL (Associationof Business Service Leaders in the Czech Republic) je organizace sdružující společnosti působící v segmentu sdílených podnikových služeb. Jde o segment, který představuje silný zdroj zaměstnanosti v České republice. ABSL vznikla v roce 2013 s cílem podporovat společnosti z oblasti podnikových služeb, sdílet best practises a pomáhat s rozvojem aktivit svých členů i jiných subjektů působících v tomto segmentu. Zároveň ABSL poskytuje podporu zahraničním investorům, kteří chtějí v ČR zřídit svá centra podnikových služeb. Více informací naleznete na www.absl.cz.

O D-ploy

D-ploy je společnost poskytující IT služby a technická řešení se sídlem ve Švýcarsku a činná v Německu, Rakousku, USA a České republice. Od roku 2003 nabízí D-ploy služby, znalosti a zkušenosti v oblasti IT zákazníkům po celé Evropě. Naše síla spočívá v poskytování ověřených standardních a individuálně přizpůsobených řešení pro každého zákazníka každý den; tím vám pomáháme dosáhnout vašich strategických a obchodních cílů. Více informací naleznete na www.d-ploy.ch/cz

O Deloitte

Deloitte označuje jednu či více společností Deloitte Touche Tohmatsu Limited, britské privátní společnosti s ručením omezeným zárukou („DTTL“), síť jejích členských firem a jejich spřízněných subjektů. Společnost DTTL a každá z jejích členských firem představuje samostatný a nezávislý právní subjekt. Společnost DTTL (rovněž označovaná jako „Deloitte Global“) služby klientům neposkytuje. Více informací o naší globální síti členských firem je uvedeno na adrese www.deloitte.com/cz/onas.

Společnost Deloitte poskytuje služby v oblasti auditu, poradenství, právního a finančního poradenství, poradenství v oblasti rizik a daní a související služby klientům v celé řadě odvětví veřejného a soukromého sektoru. Díky globálně propojené síti členských firem ve více než 150 zemích a teritoriích má společnost Deloitte světové možnosti a poznatky a poskytuje svým klientům, mezi něž patří čtyři z pěti společností figurujících v žebříčku Fortune Global 500 ®, vysoce kvalitní služby v oblastech, ve kterých klienti řeší své nejkomplexnější podnikatelské výzvy. Chcete-li se dozvědět více o způsobu, jakým zhruba 244 000 odborníků dělá to, co má pro klienty smysl, kontaktujte nás prostřednictvím sociálních sítí Facebook, LinkedIn či Twitter.

O JLL

JLL je finanční a poradenská firma, která se zaměřuje na realitní služby a řízení investic. Zaměstnáváme více než 70 000 lidí ve více než 1 000 pobočkách v 80 zemích, které poskytují svým klientům konzultační služby na místní, regionální i globální úrovni. Více informací naleznete na www.jll.cz

About The Hackett Group

The Hackett Group (NASDAQ: HCKT) is an intellectual property-based strategic consultancy and leading enterprise benchmarking and best practices digital transformation firm to global companies, offering digital transformation including robotic process automation and enterprise cloud application implementation. Services include business transformation, enterprise analytics, working capital management and global business services. The Hackett Group also provides dedicated expertise in business strategy, operations, finance, human capital management, strategic sourcing, procurement and information technology, including its award-winning Oracle and SAP practices.

The Hackett Group has completed more than 15,000 benchmarking studies with major corporations and government agencies, including 97% of the Dow Jones Industrials, 89% of the Fortune 100, 87% of the DAX 30 and 59% of the FTSE 100. These studies drive its Best Practice Intelligence Center which includes the firm’s benchmarking metrics, best practices repository and best practice configuration guides and process flows, which enable The Hackett Group’s clients and partners to achieve world-class performance.

More information on The Hackett Group is available at: www.thehackettgroup.cominfo@thehackettgroup.com, or by calling (770) 225-3600.