Trendem moderních a úspěšných mužů je vypadat dobře. Nechávají si odsávat tuk, modelovat postavu a zvětšovat penis

Praha, 28. ledna 2019 – Touha po hezkém obličeji a těle už není jen výsadou žen. Ordinace plastických chirurgů stále více vyhledávají muži. Lékaři pražské kliniky plastické chirurgie Aesthevita provedli loni na 1250 operačních zákroků. Z toho ženská klientela tvořila 85 procent, mužská pak 15 procent. Oproti roku 2017 se počet zákroků u mužů zvýšil trojnásobně. Klienti nejčastěji podstupují liposukci břicha a prsou metodou VASER Lipo a penoplastiku. „Plastická chirurgie přestává být pro muže tabu:“ říká MUDr. Ján Pilka, šéflékař kliniky Aesthevita.

Právě břicho, prsa a záda bývají u mužů nejrizikovějšími oblastmi, kde se jim hromadí podkožní tuk. A pokud se ho přes veškerá úsilí nemohou zbavit, nabízí se řešení v podobě liposukce. „Pomocí moderní ultrazvukové liposukce VASER Lipo zbavím klienta v určitých problémových partiích nadbytečného tuku. Vedle efektu zeštíhlení dojde vlivem ultrazvuku navíc také k okamžitému vypnutí kůže v ošetřované oblasti,“ vysvětluje doktor Pilka.

Odsátí tuku se při liposukci VASER Lipo provádí velmi tenkými kanylami, které nezanechávají výrazné podlitiny. Ultrazvuková sonda mechanicky rozkmitá tukové buňky, které pod vlivem vlnění praskají a kanylou je lze díky tomu lépe odsát. Přístroj VASER Lipo minimalizuje vznik pooperačních hematomů a podlitin. V závěru operace se ranky sešijí vstřebatelnými stehy a aplikace sterilního krytí.

Druhou nejvyhledávanější plastickou operací mezi muži je penoplastika, což je prodloužení a zbytnění penisu. „Do mé ordinace přicházejí pánové, kteří nejsou spokojeni s velikostí svého přirození. Při konzultaci společně probereme možnosti, a pokud lze zákrok provést, pak jej doporučím,“ uvádí plastický chirurg a dodává. „Muži podstupují tento zákrok, aby se cítili dobře, zvýšili si své sebevědomí. Je to stejné jako u žen, které si nechávají zvětšovat prsa. Moderní muž chce být spokojený se svým tělem.“ K prodloužení a zbytnění penisu se využívá lipotransfer, tedy přenos vlastního tuku. Ten se pomocí vibrační liposukce nejprve odsává z vybraných partií, následně čistí uzavřenou metodou Pure Graft a poté přenese do jiné části těla. Penoplastika dokáže prodloužit přirození asi o 1,5 až 4 cm.

O klinice plastické chirurgie Aesthevita:

Klinika poskytuje své služby již pátým rokem. Spolu s plastickou chirurgií nabízí klientkám a klientům také služby v oblasti dermatologie. Tým lékařů pracuje pod odborným vedením MUDr. Jána Pilky, majitele kliniky. Erudovaný plastický chirurg s dvanáctiletou praxí provedl již více než 12 tisíc operačních výkonů. Získal jako jeden z mála lékařů licenci od profesora Alessandra Littari k provádění penoplastiky. Celý pracovní kolektiv se snaží společnými silami pomáhat klientkám a klientům najít sebevědomí, aby se cítili lépe a byli spokojeni sami se sebou.

Více na: www.aesthevita.cz.