Výrobní závod HARTMANN – RICO v Havlíčkově Brodě má nového ředitele

Brno 28. ledna 2019 – Pozice ředitele výrobního závodu HARTMANN – RICO v Havlíčkově Brodě, který se zaměřuje na výrobu komponentů pro finální výrobu setů jednorázového operačního krytí, se od 1. ledna 2019 ujal Radim Štourač. Ten posledních deset let působil v HARTMANN – RICO jako Plant Production Manager v závodě ve Veverské Bítýšce.

„Myslím, že za dobu svého působení v HARTMANN – RICO jsem stihl dobře poznat nejen produktové portfolio a výrobní procesy společnosti, ale také její firemní kulturu a zaměstnance. Věřím, že na pozici ředitele budu mít příležitost všechny tyto zkušenosti zúročit správným směrem,“ říká Radim Štourač. Jako ředitel závodu bude zodpovědný za výrobu komplexních operačních roušek.

„Výroba v našich závodech je poměrně specifická, proto jsem rád, že v čele jednoho z nich stanul právě Radim Štourač, který přichází přímo od zdroje a dobře zná všechny procesy. Doufám, že i díky němu bude HARTMANN – RICO nadále upevňovat svoji pozici lídra na trhu zdravotnických pomůcek,“ říká Marek Třeška, člen představenstva HARTMANN – RICO.

„Výrobní závod BHB Havlíčkův Brod je klíčovým závodem pro výrobu komplexních roušek pro CPT sety (jednorázové operační sety). Tato výroba vyžaduje vysokou odbornou znalost potřeb operatérů na operačních sálech, a soustředěnost na lidskou produktivitu a vysokou úroveň kvality. Radim Štourač splňuje všechny předpoklady, aby mohl posunout tento závod opět o kus dál,“ říká Pavel Fuchs, člen představenstva se zodpovědností za oblast výroby.

Radim Štourač v roce 2000 absolvoval Vysoké učení technické v Brně v oboru Automatizační a regulační technika. Svou kariéru odstartoval v témže roce jako asistent technického a výrobního ředitele ve společnosti HARTMANN – RICO, Veverská Bítýška, kde měl na starosti technické projekty. Má několikaleté zkušenosti se sterilizací zdravotnických prostředků, řízením výroby a projektů.