Samsung Electronics nahradí plastové obaly udržitelnými materiály

V rámci své politiky udržitelnosti hodlá společnost Samsung minimalizovat množství používaných obalů a nahradit je ekologicky udržitelnými materiály

29. ledna 2019 – Společnost Samsung oznámila, že v letošním roce zahájí přechod od plastových obalových materiálů k papíru a dalším ekologicky udržitelným materiálům.

Od první poloviny roku 2019 budou obaly používané v současné době u výrobků a příslušenství společnosti Samsung – od mobilních telefonů a tabletů až po domácí spotřebiče – nahrazeny ekologicky udržitelnými materiály, mezi něž patří recyklované plasty, bioplasty či papír. Společnost Samsung Electronics v rámci těchto změn vytvořila zvláštní pracovní skupinu, která je pověřena návrhem a vývojem, nákupem, marketingem a kontrolu kvality inovativních obalů.

U mobilních telefonů, tabletů a nositelné elektroniky nahradí Samsung plastový materiál používaný k balení tvarovanou buničinou a u příslušenství budou plastové obalové sáčky nahrazeny ekologickými materiály. Samsung také změní design nabíječek telefonů, u nichž nahradí lesklý povrch matným, takže nebude nutné nadále používat plastovou ochrannou fólii, což také přispěje k nižší spotřebě plastů.

Plastové obaly používané k ochraně povrchu domácích spotřebičů, jako jsou televizory, chladničky, klimatizace a pračky, jakož i ostatních kuchyňských spotřebičů budou také nahrazeny obaly obsahujícími recyklované materiály a bioplasty, které jsou vyrobeny z plastových odpadů a materiálů nepocházejících z fosilních paliv, jako je škrob nebo cukrová třtina.

Pokud jde o papír, společnost Samsung bude do roku 2020 používat na obaly a příručky pouze vláknité materiály certifikované globálními environmentálními organizacemi, jako jsou Forest Stewardship Council, Programme for the Endorsement of Forest Certification Scheme a Sustainable Forestry Initiative.

„Samsung Electronics přistupuje k řešení ekologických problémů dnešní společnosti, která se potýká s vyčerpáváním přírodních zdrojů a nadměrným množstvím plastových odpadů,“ uvedl Gyeong-bin Jeon, vedoucí Globálního centra spokojenosti zákazníků společnosti Samsung. „Jsme odhodláni recyklovat používané suroviny a minimalizovat znečištění pocházející z našich produktů. Přejdeme na ekologicky udržitelné materiály, i když to pro nás bude znamenat růst nákladů.“

V souladu se svou politikou cirkulární ekonomiky si společnost Samsung Electronics stanovila střednědobý realizační plán, podle něhož bude již příští rok používat pouze papírové obalové materiály certifikované iniciativami na ochranu lesů. Do roku 2030 hodlá společnost Samsung využít 500 tisíc tun recyklovaných plastů a shromáždit 7,5 milionu tun vyřazených výrobků (obojí úhrnem od roku 2009).

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými transformačními myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení a digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, LSI systémů, polovodičů a LED displejů. Nejnovější informace najdete v Samsung Newsroom na adrese http://news.samsung.com.