Samsung uvádí na trh řadu mobilních telefonů Galaxy M, inspirovanou generací mileniálů

29. ledna 2019 – Společnost Samsung uvedla na trh chytré telefony Galaxy M20 a Galaxy M10, které jsou navrženy pro mladé mileniály a budou nabízeny k prodeji výhradně přes internet. Chytré telefony řady Galaxy M nabízené za výhodné ceny jsou vybaveny prvotřídním displejem infinity-V a skvělými funkcemi, jako jsou duální fotoaparát s ultraširokoúhlým objektivem, baterie s dlouhou životností, procesory s vysokým výkonem a nové uživatelské rozhraní Samsung Experience UX.

Smartphony Samsung Galaxy M10 a Samsung Galaxy M20 se začnou prodávat nejdříve v Indii, a to 5. února 2019. Následovat budou další vybrané země. V České republice bude v prodeji model Galaxy M20 v konfiguraci 4 GB RAM a 64 GB interní paměti v černé (Charcoal Black) a modré (Ocean Blue) barvě. K dostání bude za doporučenou maloobchodní cenu 5 999 Kč od druhé poloviny února, a to pouze online na www.samsung.cz.

„Chytré telefony Galaxy M se vyznačují výborným poměrem kvality, ceny a výkonu. Jsou navrženy tak, aby uspokojily požadavky dnešních technicky zdatných mileniálů, kteří požadují inteligentní telefon, který je rychlý jako blesk, vydrží déle fungovat a zároveň dobře vypadá,“ uvedl Tomáš Balík, ředitel divize mobilních zařízení Samsung Electronics Czech and Slovak.

Galaxy M20 je vybaven 6,3palcovým displejem infinity-V s plným rozlišením FHD+, který zajistí skutečně pohlcující zážitek při sledování multimediálního obsahu. Galaxy M20 je dodáván s certifikací Widevine L1, která zaručuje bezproblémové streamování obsahu v HD rozlišení prostřednictvím oblíbených aplikací.

Pro zajištění nepřetržitého streamování hudby i videa vybavila společnost Samsung model Galaxy M20 výkonnou baterií s kapacitou 5 000 mAh. A to není vše. Funkce správy napájení v telefonu Galaxy M20 využívá kombinaci několika technologií působících na různých úrovních, které zaručují nízkou spotřebu energie. Funkce rychlého nabíjení přes USB konektor typu C umožňuje nabíjet přístroj ve srovnání s normálním nabíjením až třikrát rychleji, o což se postará 15W nabíječka, která je součástí balení.

Srdcem telefonu Galaxy M20 je nejnovější osmijádrový procesor Samsung Exynos 7904, který nabízí špičkovou přenosovou rychlost v síti, plynulý multitasking a nízkou spotřebu energie, a přispívá tak k ještě lepší uživatelské zkušenosti.

Bezpečnost uživatelů zajišťuje v telefonu Galaxy M20 čtečka otisků prstů a funkce Face Unlock pro odemykání přístroje rozpoznáním tváře.

Dalším hlavním lákadlem řady Galaxy M je výkonný duální fotoaparát, který ocení zejména dnešní mileniálové, kteří se neobejdou bez pořizování snímků i videí kdykoli a kdekoli. Galaxy M20 je vybaven zadním duálním fotoaparátem s ultraširokoúhlým objektivem. Primární zadní fotoaparát telefonu Galaxy M20 nabízí rozlišení 13 Mpx a je vybaven objektivem se světelností f/1,9. Sekundární zadní fotoaparát má rozlišení 5 Mpx a ultraširokoúhlý objektiv. Díky ultraširokoúhlému režimu mohou uživatelé bez problémů pořizovat snímky se širším úhlem záběru. Tento režim se dokonale hodí pro fotografování krajiny, městských panoramat, skupinových fotografií apod. a uživatelé jej ocení kdykoli, kdy potřebují do jednoho záběru vměstnat vše.

Galaxy M20 je vybaven objektivem s vysokou světelností, který se ve své třídě řadí mezi ty nejlepší, a umožňuje spotřebitelům pořizovat ostré a jasné snímky i při slabém osvětlení. Duální zadní fotoaparát umožňuje také pořizovat dokonalé portrétní fotografie s nastavitelnou hloubkou ostrosti. Přístroje řady Galaxy M kromě toho používají novou verzi uživatelského rozhraní Samsung Experience 9.5 UX, která je optimalizována pro rychlé a bezproblémové používání přístroje.

Galaxy M20 nabízí také samostatný slot pro paměťovou kartu s kapacitou až 512 GB a podporuje duální SIM s technologií VoLTE.

Technické specifikace:

  Samsung Galaxy M20
Displej 6,3” FHD+ (2340×1080)
19,5:9 Infinity-V
Procesor Exynos 7904 (1,8GHz + 1,6GHz)
Fotoaparát Přední 8 MP F2,0
Zadní Dvojitý fotoaparát  
13MPx (F1,9) / ultraširoký 5 Mpx (F2,2) 120˚   
Paměť 4+64 GB, MicroSD do kapacity 512 GB
GPS GPS, Glonass, Beidou
MHL Ne
WiFi   802.11 b/g/n 2,4GHz
Bluetooth BT v5.0
Senzor otisku prstů Na zadní straně mobilního telefonu
Konektivita USB-C, 3,5mm konektor
Senzory Akcelerometr, snímač otisků prstů, gyroskop, geomagnetický sensor, senzor přiblížení, virtuální snímač světla
Barvy černá (Charcoal Black), modrá (Ocean Blue)
Rozměry 156,4 x 74,5 x 8,8 mm
Baterie 5 000 mAh (podpora rychlonabíjení)

 O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými transformačními myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení a digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, LSI systémů, polovodičů a LED displejů. Nejnovější informace najdete v Samsung Newsroom na adrese http://news.samsung.com.