Softecu se v Česku daří. I proto se stěhuje do větších prostor – nové budovy City Element na pražské Pankráci.

Praha/Bratislava, 29. ledna 2019 – Česká pobočka společnosti skupiny Softec se přestěhovala do nových prostor v budově Element na Pankráci.  Společnosti se na tuzemském trhu úspěšně daří růst především díky novým IT projektům pro banky a pojišťovny. Vloni se počet jejích zaměstnanců citelně zvýšil, proto začaly být předchozí prostory těsné. Nové, světlé kanceláře jsou zařízeny tak, aby odpovídaly moderním požadavkům na design, ergonometrii, ale také vyhovovaly samotným zaměstnancům.

„Vedle nezbytného rozšíření prostor jsme chtěli také vyjít vstříc našim zaměstnancům, aby se cítili v kancelářích jako doma. Proto jsme vytvořili dvě větší oddychové zóny. Jedna slouží ke krátkému oddychu, pohodlnou práci z pohovky, menším diskuzím, druhá, propojená s kuchyní, nabízí možnost delšího relaxu spojeného s četbou knih nebo hraním deskových her,“ upřesňuje důvody stěhování Pavel Doležal, ředitel pro Českou republiku.

Samotní zaměstnanci se podíleli na designu prostor od materiálů, přes barvy až po koncept relaxačních zón. „Jelikož řada zaměstnanců pracuje na projektech u zákazníků, mohli jsme si dovolit většinu prostoru věnovat oddychovým zónám a zasedacím místnostem,“ doplňuje Doležal. Samotných míst k sezení je zde 50. Mezi zaměstnanci Softecu převažují vývojáři a analytici, proto se firma při zařizování přizpůsobila zejména jejich potřebám. V kanceláři tak nenajdete jiné než kvalitní prostorné stoly s elektricky vysouvacím mechanismem, který umožňuje práci vestoje, i vsedě. Tyto prvotřídní stoly české výroby jsou dostupné pro všechny pracovníky na všech pozicích.

Cílem bylo, aby prostor působil co nejvíce otevřeně a vzdušně. Zároveň ale chtěli zachovat jistou míru soukromí a klidu a tím se vyhnout běžným neduhům klasických „open space“ kanceláří.

„Jsme nadšení z reakcí kolegů, kterým se nové prostory opravdu líbí, což bylo našim záměrem. Před námi jsou už jen drobná zlepšení,“ dodává Doležal.

Celý projekt firma zvládla v rekordně krátkém čase několika týdnů.

KONEC

Softec

Je přední konzultačně-softwarovou společností, jejíž služby využívají klienti v devíti zemích střední a východní Evropy. Jedná se především o poradenství v oblasti informačních systémů, analýzu, návrh a vývoj komplexních IT řešení, systémovou integraci nebo outsourcing. Mezi klíčové zákazníky patří významné banky, pojišťovny, instituce veřejné správy a telekomunikační firmy. V roce 2012 se na Slovensku stala IT firmou roku, o pět let později pak získala ocenění Diamant slovenského byznysu. Loni pak zvítězila v soutěži IT projektu roku, tzv. IT Oskarech, s projektem biometrické identifikace pro Tatra banku. V současné době má v Česku a na Slovensku 400 zaměstnanců. Více na www.softec.cz.