Bose Lifestyle 550 – nejdostupnější audiosystém pro domácí kino od Bose

Společnost Bose představila na evropském trhu svůj dosud nejdostupnější komplexní audio systém pro domácí kino, Bose Lifestyle 550. Systém je založen na legendárních malých “kostičkách“ Bose s velkým zvukem.

Praha, 30. ledna 2018 – Společnost BaSys, výhradní distributor audio produktů Bose pro ČR, uvedla na trh nový systém pro domácí kino, Bose Lifestyle 550, který byl navržen pro evropský trh. Základ tvoří proslulé reproduktory v podobě „kostiček“ Bose Virtual Invisible Speaker II. Právě tento typ reproduktorů je jedním z historicky klíčových produktů, které přispěly k vybudování legendy Bose. Navzdory jejich velmi malým rozměrům (9,4 cm x 8,13 cm x 8,2 cm) vytváří Lifestyle 550 mohutný zvuk, výrazně podpořený subwooferem.

Lifestyle 550 je nyní nejdostupnějším komplexním audio systémem pro domácí kino od Bose. Skládá se z řídící jednotky, pěti malinkých reproduktorů a výkonného bezdrátového subwooferu. Jednotlivé „kostičky“ lze pomocí samostatně dodávaného příslušenství instalovat na stěnu, či s využitím elegantních podstavců na podlahu nebo poličku.

Filmy i hudba

Audio systém je koncipován tak, aby zajistil s využitím téměř neviditelných reproduktorů působivou zvukovou kulisu při sledování filmů i přehrávání hudby. V režimu domácího kina podporuje formáty zvuku Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, DTS a Multichannel PCM. Při poslechu hudby je k dispozici řada možností, od přehrávání skladeb z centrálního domácího datového úložiště, přes Bluetooth, až po možnost propojení s aplikací Bose SoundTouch. Díky ní mohou uživatelé přehrávat skladby z populárních streamovacích služeb s téměř neomezenými možnostmi, jako Spotify nebo Deezer, a to s ovládáním v rámci dosahu domácí bezdrátové Wi-Fi sítě z celého domu. Technologie SoundTouch umožňuje také vytvoření komplexního systému ozvučení domácnosti s bezdrátovým rozvodem. Stačí, když do dalších místností instalujete některý z bezdrátových reproduktorů Bose SoundTouch 10, 20 nebo 30. V aplikaci můžete řídit, jestli bude v celém prostoru přehráván stejný podkres, nebo v každé místnosti jiná hudba.

Automatické nastavení zvuku podle místnosti

Téměř žádná běžná místnost není z hlediska akustiky optimální – reproduktory jsou od uší posluchače rozmístěny v různé vzdálenosti a odrazivost jednotlivých stěn je jiná. Proto je Lifestyle 550 vybaven automatickým kalibračním systémem. Uživatel si nasadí na hlavu speciální kalibrační sadu s mikrofony a posadí se postupně na oblíbená poslechová místa. Elektronika pak sama pomocí speciálních zvuků změří vlastnosti prostoru a nastaví jednotlivé kanály tak, aby se zvuk ze všech stran dostával k posluchači ve správnou chvíli a bylo tak dosaženo ideálního prostorového efektu.

Systém Bose Lifestyle 550 je na našem trhu dostupný u autorizovaných prodejců Bose za doporučenou koncovou cenu 67 000 Kč.

O společnosti Bose:

Společnost Bose založil v roce 1964 profesor elektrotechniky na Massachusetts Institute of Technology, pan Amar G. Bose. Již první audiosystém Bose přinesl revoluční způsob řešení a revoluci v zážitku reprodukované hudby. Až do dnešní doby je společnost řízena jejími původními principy, kterými jsou investice do dlouhodobého výzkumu s cílem vývoje nových technologických řešení, které přinesou reálný přínos zákazníkům. Kromě audiotechniky vyvíjí a vyrábí Bose také zařízení pro několik dalších průmyslových odvětví. S produkty a patentovanými technologiemi Bose se setkáváme v domácnosti, autě, na cestách i na veřejných prostranstvích.

O společnosti BaSys:

Společnost BaSys je předním distributorem prémiové audio a video techniky se sídlem ve Švýcarsku a s distribučními společnostmi v několika zemích Evropy. Od roku 1990, kdy byla společnost založena, zastupuje světové značky, jako Pioneer, Bose, Loewe, Elac, Marantz, beyerdynamic, Neutrik, Bugera, Behringer, Monster, TC electronics, Midas, KlarkTeknik, Turbosound, Cordial, Rean.