Největší konference ve střední Evropě zaměřená na open-source technologie DevConf.cz 2019 přilákala do Brna 1500 návštěvníků

Ve dnech 25. až 27. ledna 2019 proběhl v prostorách Fakulty informačních technologií při Vysokém učení technickém v Brně 11. ročník DefConf 2019, největší konference ve střední Evropě pro vývojáře, administrátory, DevOps inženýry a další uživatele či přispěvatele k technologiím open source.

Populární akce softwarové firmy Red Hat letos přilákala na 1500 účastníků nejen z Česka a Slovenska, ale i dalších evropských zemí. Veřejnost i studenti se zájmem o technické obory měli příležitost se učit od nejlepších řečníků z celého světa a dovědět se vše podstatné o inovacích a nových projektech v oblasti Open Source.

Na programu, který během tří dnů nabídnul v podání 330 spíkrů více než 300 prezentací a workshopů rozdělených do 21 sekcí, se podílelo téměř 100 dobrovolníků z řad zaměstnanců brněnského vývojového centra, což představuje 10 % zaměstnanců celé brněnské pobočky Red Hat. Hlavním tématem letošního ročníku byly kontejnerové technologie, cloud, bezpečnost, IoT a virtualizace a část programu byla věnována prezentacím o open source komunitách a vývoji projektů v open source prostředí.

Jedenáct let zkušeností s organizací největší konference svého druhu ve střední Evropě se kladně odráží nejen na rostoucí křivce návštěvnosti, která letos dosáhla rekordu, ale i na pozitivních ohlasech drtivé většiny účastníků. To, spolu se silným zastoupením světových špiček v oboru, dokládá popularitu otevřeného softwaru i Brna jako centra IT profesionálů i studentů,“ komentuje konferenci Radek Vokál, člen představenstva Red Hat Czech a senior engineer manager v brněnské pobočce.