Nový AV receiver Pioneer v tenkém designu s množstvím vstupů a podporu Dolby Atmos® i DTS:X®

Pioneer uvádí na trh nový AV receiver VSX-534, který představuje vstupní bránu do světa dokonalého prostorového zvuku Dolby Atmos® a DTS: X®. Pro snadnou instalaci přesného nastavení v libovolné místnosti je přístroj vybaven automatickým kalibračním systémem MCACC*1.

Praha, 30. ledna 2019 – Nový AV receiver Pioneer VSX-534 vyniká elegantním tenkým designem (jeho celková výška je pouhých 148 mm), vysokým výkonem, velkým množstvím vstupů pro digitální i analogové zdroje a při poslechu hudby, sledování filmů i hraní her nabízí vynikající kvalitu stereofonní i prostorové reprodukce s využitím efektových zvuků směrovaných shora.

Plná podpora prostorového zvuku Dolby Atmos a DTS:X

Oba podporované prostorové formáty zvuku jsou založeny na bázi zvukových objektů. Díky tomu, že jsou oproti tradičním prostorovým zvukovým systémům schopny pracovat navíc se zvuky směrovanými „shora“, poskytují mnohem intenzivnější zážitky. Inteligentní systém pro kalibraci zvuku MCACC společnosti Pioneer pracuje s mikrofonem umístěným na nejvyužívanějším poslechovém místě a upravuje načasování jednotlivých kanálů. Kalibrace zohlední konkrétní umístění reproduktorových soustav v dané místnosti a vlastnosti celého prostoru. Správně nastaví i reproduktory využívající pro reprodukci zvuků linoucích se shora odraz vlnění od stropu. Výsledkem je optimální kvalita zvuku a efektů při sledování filmů se zvukovou stopou ve formátech Dolby Atmos či DTS:X, přičemž je možné využít kanálové uspořádání až do rozložení 3.2.2.

Pokud máte danou místnost osazenou již některým z tradičních prostorových uspořádání reproduktorů, můžete ho doplnit přídavnou sadou s podporou Dolby Atmos, a to bez nutnosti instalace reprosoustav na strop. Díky podpoře formátů Dolby Atmos Height Virtualizer a DTS Virtual:X mohou výhody objektového zvuku využít i ti uživatelé, kteří svůj systém o speciální reproduktory Dolby Atmos rozšiřovat prozatím nechtějí.

Receiver má vestavěny také dekodéry Dolby Surround a DTS Neural:X®, které zajišťují rozšíření zvukové stopy v 2D do prostoru. Díky tomu si můžete vychutnat lepší prostor i při sledování snímků ze starších DVD či Blu-ray disků nebo streamingových služeb.

AV receiver Pioneer VSX-534 je vybaven vším, co potřebujete pro připojení moderních přehrávačů médií s rozlišením 4K/60p, jako jsou například Ultra HD Blu-ray přehrávače, televizory a projektory s podporou HDR10, HLG (Hybrid Log- Gamma), Dolby Vision™ a barevného prostoru BT.2020*2. Pro připojení využívá receiver konektory HDMI® kompatibilní s HDCP 2.2.

Prvotřídní zesilovač

Pro každý kanál nabízí přístroj výkon 135 W (při impedanci 6 ohmů, 1 kHz, THD 1,0 %). Osvědčená konstrukce obvodů “Direct Energy” společnosti Pioneer zajišťuje vyrovnanou reprodukci všech frekvencí a vynikající kvalitu zvuku při poslechu vícekanálových i stereofonních zdrojů.

Kalibrace MCACC s technologií řízení fází

Kalibrační systém MCACC (Multi-Channel Acoustic Calibration System) automaticky upravuje zvuk tak, aby eliminoval nepřesnosti dané různou vzdáleností reproduktorů jednotlivých kanálů od posluchače, neoptimální prostorové uspořádání místnosti a také různě odrazivé povrchy na jednotlivých stěnách. Technologie Phase Control zajistí sladění reprodukce subwooferu a basů z předních kanálů. Tím je docílen realistický zvukový dojem při reprodukcí filmů i hudby.

Reflex Optimizer

Při použití reproduktorů s podporou funkce Dolby Atmos pracujícími s odrazem zvuku od stropu dochází k tomu, že se zvuk kanálů mířených přímo k posluchači dostává k uším dříve než odražený. Výsledkem je fázový posun a jím způsobený nepříjemný efekt. Technologie Reflex Optimizer tento problém řeší a upravuje fázové zpoždění jednotlivých kanálů. Díky tomu je dosaženo lepšího a přirozenějšího prostorového zvuku.

Nový AV Receiver Pioneer VSX-534 bude na našem trhu k dostání na začátku března prostřednictvím prodejců distributora BaSys. Předpokládaná doporučená koncová cena bude 9 900 Kč.

—-

*1 MCACC je patentovaná technologie vícekanálového akustického kalibračního systému společnosti Pioneer, která dokáže upravit reprodukci ve zvukovém poli na stejné úrovni, jako monitorovací techniky používané ve zvukových studiích.

*2 BT.2020 je standard videa, který pracuje s více než dvojnásobnou šířkou barevného prostoru oproti standardu BT.709, který je v současné době používán na Blu-ray a dalších formátech.

—-

O společnosti Pioneer:
Onkyo & Pioneer Corporation se sídlem v Japonsku (Osaka) a více než 75letými zkušenostmi, je předním výrobcem nejmodernějších technologických řešení v oblasti elektroniky. Největší popularitu získala v oblasti zvuku a obrazu, na kterou nyní navazuje řada vysoce kvalitních a profesionálních audio produktů. Pobočka Pioneer Automotive Technologies, Inc. (PAT) je klíčovým dodavatelem systémů automobilového zábavního průmyslu. Aktivity společnosti se také rozšiřují do cyklistického sportovního průmyslu, když navrhla měřiče výkonu světové úrovně či cyklistické počítače pro profesionální i rekreační sportovce.

O společnosti BaSys:
Společnost BaSys je předním distributorem prémiové audio a video techniky se sídlem ve Švýcarsku a s distribučními společnostmi v několika zemích Evropy. Od roku 1990, kdy byla společnost založena, zastupuje světové značky, jako Pioneer, Bose, Loewe, Elac, Marantz, beyerdynamic, Neutrik, Bugera, Behringer, Monster, TC electronics, Midas, KlarkTeknik, Turbosound, Cordial, Rean.