Atos aktualizoval portfolio řešení pro správu identit a řízení přístupu (IAM), aby firmám zajistil špičkovou bezpečnost

Lille, Praha, 5. února 2019 – Experti na IAM (Identity and Access Management) ze společnosti Atos se v lednu zúčastnili Mezinárodního fóra kybernetické bezpečnosti (FIC) ve francouzském Lille, kde představili nejnovější aktualizace svého IAM portfolia. Ty by měly pomoci IT manažerům s neustálým rozvíjením prostředí správy identit a řízení přístupu.  To je obzvlášť důležité v době, kdy jsou moderní systémy a prostředí pro správu identity čím dál rozsáhlejší a složitější a jejich řízení se komplikuje. Čtyři nová vylepšení se týkají autentifikace, bezpečného přístupu, správy identit i pokročilé analytiky:

  • Vylepšené řešení Evidian Enterprise Single Sign-On (SSO)

Jedním z obávaných bezpečnostních rizik je ztráta hesla. Firmy mohou zvýšit úroveň bezpečnosti svých systémů tak, že toto riziko sníží. Zároveň ale musí zajistit, aby se zaměstnanci dostali k datům jednoduše. Řešení Evidian Enterprise SSO nahrazuje uživatelská hesla jednotnou autentifikací. Nyní navíc přináší posílenou bezpečnost přístupu, zlepšení výkonu workflow a pro zákazníky i nižší náklady na vlastnictví.

  • Vylepšené řešení Evidian Web Access Management (WAM)

Při využití cloudu musí být podnikové aplikace pohodlně a bezpečně přístupné přes internet. Evidian Web Access Manager (WAM) umožní uživatelům těžit ze silné autentifikace a zároveň nabízí konzistentní kontrolu nad SaaS i staršími webovými aplikacemi. Evidian WAM verze 9.0.5 má prohloubenou integraci se stávajícími portály, ochranu API, jedinečnou autentifikaci pro nativní mobilní aplikace a pro webové stránky, se kterými přichází do kontaktu zákazník, jej lze propojit s Google Analytics.

  • Vylepšené řešení Evidian Identity Governance and Administration (IGA)

Společnosti potřebují jistotu, že k některým aplikacím budou mít přístup pouze lidé s příslušnými právy. Nejnovější verze Evidian Identity Governance and Administration (IGA) dává správě identit nový rozměr, a to díky funkci certifikace přístupu, nové komplexní sadě reportů – včetně bezpečnostních reportů pro GDPR – a funkcím jednoduchého nasazení.

  • Vylepšené řešení Evidian Analytics and Intelligence

Aby bylo možné zachovat efektivní kybernetickou bezpečnost i ve stále rizikovějším prostředí, je třeba zaměřit se na automatizaci a zpracování dat pro identifikaci, zmírňování hrozeb a jejich řízení. Řešení Evidian Analytics and Intelligence (A & I) od Atos obsahuje pokročilé analytické funkce s novými metrikami, přidanou sadu dashboardů s ad-hoc přehledy, které se soustředí na aktivitu uživatelů a rizika, jakož i integraci s bezplatnou a open-sourcovou monitorovací aplikací Nagios pro notifikační funkce.

O Atosu

Atos je lídrem v digitálních službách, který zaměstnává 120 000 zaměstnanců v 73 zemích a dosahuje ročního výnosu ve výši 13 miliard EUR.

Atos je evropskou jedničkou v řešení Big Data, kybernetické bezpečnosti, digitálních pracovišť (Digital Workplace). Dále našim zákazníkům poskytujeme cloudové služby, infrastrukturu a datové řešení, stejně jako i transakční služby prostřednictvím společnosti Wordline, evropského lídra v oblasti platebních služeb.

Díky vysoké technologické odbornosti a znalostem průmyslových odvětví společnost Atos pracuje s klienty z různých obchodních sektorů, jako jsou: finanční služby, zdravotnictví, výrobní průmysl, média, telekomunikace, energetika, veřejný sektor, doprava, obrana a retailové podniky.

Společnost Atos je celosvětovým technologickým partnerem Olympijských a Paralympijských her a je kotovaná na pařížské burze CAC40. Společnost Atos působí pod značkami Atos, Atos Syntel, Unify a Wordline.