Nové firemní gigabitové přepínače s doživotní zárukou

Praha, 5. února 2019 – Společnost NETGEAR, globální dodavatel inovativních síťových produktů pro koncové uživatele, firmy a poskytovatele služeb, uvádí na český a slovenský trh dvojici firemních přepínačů řady NETGEAR Smart Managed Pro S350. Novinky nabízejí snadnou instalaci a správu, osm gigabitových ethernetových portů PoE+, pokročilé funkce ve vrstvě L2, variabilní možnosti umístění i doživotní záruku.

Malé a střední firmy se v současné době velmi často potýkají s nárůstem virtualizace a zvýšeným počtem cloudových služeb a aplikací, jako je VoIP, streamování videa či sledování IP. Ty nejen zvyšují nároky na spolehlivost firemních sítí, ale zároveň i na jejich výkon a bezpečnost. Řada přepínačů NETGEAR Smart Managed Pro S350 na tyto základní síťové potřeby reaguje aktivně a nabízí tak neblokovanou šířku pásma o velikosti jednoho gigabitu i vynikající bezpečnost sítě za dostupnou cenu.

První u nás nabízenou dvojicí modelů těchto zařízení jsou osmiportové gigabitové ethernetové přepínače NETGEAR GS308T a GS310TP:

  • GS308T: 8 gigabitových ethernetových portů
  • GS310TP: 8 gigabitových ethernetových portů PoE+ s celkovým budgetem 55 W a 2 porty SFP sloužící pro uplink

Oba přepínače jsou vybaveny pokročilými konfigurovatelnými funkcemi ve vrstvě L2, jako je L2/L3/L4 ACL (Access Control Lists), QoS, LACP (Link Aggregation Control Protocol), STP (Spanning Tree Protocol) či IGMP Snooping, jež zajišťují rychlý přenos dat a špičkové zabezpečení. Vysokou bezpečnost zařízení dále poskytují také funkce automatické DoS prevence, 802.1x ověření, DHCP filtrování či ACL filtrování. Přepínače lze snadno instalovat a spravovat prostřednictvím intuitivního uživatelského webového rozhraní (GUI) a nástrojů Smart Control Center a Network Management System.

Flexibilní umístění přepínačů GS308T a GS310TP umožňují speciální úchytky, díky nimž je lze připevnit na stěnu, stůl či pod jeho spodní hranu. Tichý chod zařízení zajišťuje jejich bezvětrákové provedení. Na přepínače se vztahuje doživotní hardwarová a Next Business Day záruka.

O společnosti NETGEAR

Společnost NETGEAR (NASDAQGM: NTGR) navrhuje inovativní, značková technologická řešení, která svým vysokým výkonem, spolehlivostí a snadnou použitelností odpovídají na specifické síťové, úložné a bezpečnostní potřeby malých či středně velkých firem a domácích uživatelů. Nabízí ucelené portfolio síťových produktů, které umožňují uživatelům propojit jejich multimediální zařízení a internet – sdílet připojení k internetu, periferní zařízení, soubory, digitální multimediální obsah a aplikace mezi více počítači a dalšími elektronickými přístroji s přístupem k internetu. Pro podniky poskytuje společnost NETGEAR síťové prvky, úložiště a bezpečnostní řešení bez dodatečných vysokých nákladů a složitosti, které jsou jinak typické pro rozsáhlé IT infrastruktury. NETGEAR zároveň podporuje poskytovatele špičkových služeb v jejich oblasti podnikání. Produkty NETGEAR jsou postaveny na osvědčených technologiích z oblasti bezdrátového připojení, ethernetových a powerline sítí, přičemž je u nich kladen důraz na spolehlivost, snadné použití, pokročilé funkce, stylový design a technologické inovace. Na všechny produkty ProSafe poskytuje NETGEAR doživotní záruku. Řešení NETGEAR se prodávají na více než 45 000 obchodních místech po celém světě a prostřednictvím více než 39 000 prodejců s přidanou hodnotou. Společnost sídlí v San Jose v Kalifornii a má pobočky v 25 zemích. NETGEAR je partner programu ENERGY STAR®. Další informace jsou k dispozici na webových stránkách www.netgear.cz. Sledujte společnost NETGEAR na twitter.com/NETGEAR a www.facebook.com/netgearczask.