Přichází do ČR: Nová iRobot Roomba i7+, která se sama vysype a zapamatuje si půdorys Vaší domácnosti

Praha, 5. února 2019 – Představte si robotický vysavač, který si nejen sám zapamatuje půdorys bytu a zvládne uklízet jednotlivé pokoje podle jména, ale také se sám automaticky vysype! Společnost iRobot, leader na trhu robotických vysavačů, dnes oznámila dostupnost nového modelu Roomba® i7+ s nabíjecí a čisticí stanicí Clean Base™ v České republice. Nová Roomba® i7+ pozvedává úklid na vyšší úroveň díky vylepšené inteligenci a automatizaci robotických vysavačů se schopností zmapovat prostor, naučit se jej a zorientovat se.

Představujeme vám novou funkci inteligentního mapování Imprint™, se kterou si Roomba® i7+ zapamatuje několik půdorysů včetně názvu místností, takže si zákazníci mohou lehce přizpůsobit úklid svým potřebám a nasměrovat robota pouze do konkrétního pokoje, a to hlasem nebo v aplikaci iRobot HOME. Jakmile Roomba® i7+ úklid dokončí, vysype svůj sběrný koš do stanice Clean Base™. Ta pojme až 30 sběrných košů robota a zároveň eliminuje prach a nepořádek často spojený s vysypáváním sběrných nádob vysavače, což umožní zákazníkům zapomenout na vysávání na celé týdny!

„iRobot Roomba i7+ díky svým schopnostem učení, adaptace, paměti a automatickým vysypáním sběrné nádoby představuje vrchol v oblasti pokročilých robotických vysavačů,“ říká Colin Angle, předseda a generální ředitel společnosti iRobot. „Tento robot tak naplnil původní vizi, se kterou jsme téměř před 20 lety začínali.“

Roomba zná váš domov a rozumí příkazům

S nejmodernějším vysavačem iRobot Roomba® i7+ vstoupí do vaší domácnosti vrchol současné robotiky. Využitím chytrého mapování Imprint™ se Roomba® i7+ seznámí s plánkem domu, což umožní zákazníkům dokonalou kontrolu nad tím, které pokoje mají být uklizeny a kdy. Robotický vysavač si zapamatuje každou místnost – celkem až 10 různých půdorysů. Uživatelé tak mohou robota přenést do jiného patra či dokonce domu a vysavač vždy rozpozná svou polohu a uklidí tak, jak je potřeba. Patentovaná navigace iAdapt® 3.0 spolu s technologií vSLAM® pomáhá Roombě® i7+ určit, na kterých místech již byla a kde má být ještě uklizeno. Dokáže se tak přizpůsobit i měnícímu se prostředí a vždy zvolí ten nejlepší způsob úklidu.

Roomba® i7+ se dokáže propojit i se zařízeními s podporou technologie Alexa™ a Google Assistant. Je tak jediným robotickým vysavačem, který umožní uživatelům uklidit konkrétní místnosti podle názvu jednoduchým hlasovým pokynem1. Jakmile tak uživatel vyřkne příkazy „Alexo, požádej Roombu, ať uklidí kuchyň,“ nebo „Hey Google, ukliď obývák“, Roomba i7+ vyrazí do dané místnosti a postará se o efektivní úklid. Jakmile jej dokončí, opět se vrátí do stanice, kde se nabije a automaticky vysype svůj sběrný koš v případě propojení s chytrou stanicí Clean Base™.

Sám vysype nečistoty

S funkcí automatického vysypávání sběrného koše zažijí uživatelé dosud nepoznaný komfort. Roomba® i7 v kombinaci s nabíjecí a čisticí stanicí Clean Base™  umožní uživatelům zapomenout na vysávání na celé týdny. Jednorázový sáček na nečistoty uvnitř stanice pojme až 30 sběrných košů robota. Jeho praktické zpracování znemožňuje únik prachu a nečistot zpět do okolí. Jakmile je čas sáček vyměnit, dostane uživatel upozornění v aplikaci iRobot HOME. Poté stačí celý sáček lehce vyjmout a nahradit jej novým.

„iRobot tak vyslyšel dlouhodobé volání zákazníků a přidává Roombě schopnost samostatně vysypat sběrný koš po každém úklidu,“ komentuje Jean-Jacque Blanc, generální manažer a viceprezident společnosti iRobot pro oblast EMEA.  „Zvyšujeme tak pohodlí zákazníků tím, že eliminujeme prach a nepořádek, který je často spojen s výměnou a vysypáváním sběrných košů vysavačů. Díky svým schopnostem od zapamatování si celého domu, úklidu konkrétních místností i automatického vysypávání po skončení úklidu Roomba® i7+ doslova osvobodí zákazníky od povinností spojených s vysáváním na celé týdny!“

Vysoký výkon, inteligentní úklid

iRobot je jediným předním výrobcem robotických vysavačů, které disponují patentovaným systémem gumových kartáčů se schopností efektivního úklidu koberců i tvrdých podlah. Roomba® i7+ automaticky nastaví výšku čisticí hlavice tak, aby docházelo ke kontaktu kartáčů přímo s podlahou. Jeden kartáč uvolní nečistoty a druhý, který se pohybuje v opačném směru, je následně sebere a vtáhne do sběrného koše. Oproti štětinám, které se mohou ohýbat a nečistoty vynechat, se pružné gumové kartáče přisají na podlahu a vyčistí tak i malé částice – jako prach, špínu, vlasy a další nečistoty.

Díky nízké výšce dokáže Roomba® i7+ vyčistit prostory i pod a podél nábytku. Vedle toho disponuje i vysoce efektivním filtrem, který zachytí 99 % pylů, plísní, roztočů i alergenů z domácích mazlíčků.

S technologií Dirt Detect™, patentovanou funkcí společnosti iRobot, dokáže Roomba® i7+ vždy sama vyhledat místa, která vyžadují největší pozornost. Snímače uvnitř Roomby rozpoznají obzvláště znečištěná místa, jako je např. písek u vchodu, a zaúkolují robota k důkladnému úklidu právě v této oblasti. Jakmile Roomba® i7+ úklid dokončí, nabídne uživateli v aplikaci iRobot HOME přehledný report Clean Map™ o tom, kde robot uklízel a další podrobnosti.

Cena a dostupnost

Robotický vysavač Roomba i7+ s automatickým odstraňováním nečistot Clean Base™ bude k dispozici v České republice od pátku 15. února v rámci předprodeje s doporučenou cenou 31 999 Kč. Robotický vysavač Roomba i7 bude možné zakoupit i bez základny Clean Base™ za cenu 25 999 Kč.

Video v češtině k produktu naleznete zde.

Fotografie naleznete k použití zde a zde.

Sledujte iRobot na Facebook, YouTube, irobot.cz

O společnosti iRobot

Společnost iRobot® je světovým robotickým lídrem, který navrhuje a vyrábí roboty, které pomáhají lidem uvnitř i vně domova. V roce 2002 společnost iRobot umožnila vznik nové kategorie úklidových robotů představením robotického vysavače Roomba®. Dnes je iRobot společností, která celosvětově prodala více než 25 milionů robotů.  Produktové řady, jako jsou např. Roomba a Braava®, nabízejí zákazníkům pokročilé technologie v oblasti čištění, mapování i navigace. Inženýři společnosti iRobot tak vytvářejí ekosystém robotů a technologií, které umožňují vytvoření skutečně chytrého domova. Další informace o výrobcích a společnosti naleznete na webu www.irobot.cz/novinky.