Svátek sv. Valentýna letos určitě oslaví čtvrtina Čechů

Mužům se do oslav nechce, ženy by naopak tento svátek rády slavily.

Praha, 5. února 2019 – Svátek sv. Valentýna stále není Čechům vlastní. Letos ho s jistotou plánuje oslavit jen čtvrtina Čechů, další čtvrtina si stále není s oslavami jistá. Svátek si přitom našel větší oblibu u žen. 70 % z nich by tento svátek s drahou polovičkou rádo oslavilo. Jejich nadšení pro oslavy ale sdílí jen čtvrtina mužů. 40 % naopak přiznává, že kdyby záleželo pouze na nich, svátek by určitě neslavili. Vyplynulo to z tradičního valentýnského průzkumu Equa bank.

Rozdíly mezi oběma pohlavími nejsou ale jen v postojích k oslavám tohoto svátku. Rozdílné vnímání je i v samotném průběhu oslav. Zatímco muži by nejradši vzali svou partnerku na romantickou večeři (40 %), nebo večer strávili společně v soukromí (21 %) či v ložnici (15 %), ženy dávají přednost víkendu v nějakém romantickém evropském městě (28 %). Večer v ložnici si například přeje jen 5 % respondentek.  

K oslavám patří samozřejmě také dárky. Letos za ně v průměru utratíme 680 korun. Muži se chystají darovat drahým polovičkám především květiny (62 %), ženy naopak koupí sladkosti (41 %).

I vzhledem k povaze dárků pořizujeme tyto pozornosti často ten samý den (25 %) nebo maximálně předem (50 %). 10 % Čechů kupuje dárek z kontokorentu nebo ho platí kreditní kartou.  Každý třetí muž také přiznává, že kdyby vlastnil zlatou kartu, pořídil by partnerce dražší dárek.

Zlatá karta není v Equa bank nic nedostupného. Naše zlaté karty jsou prestižní, nabízejí řadu doplňkových služeb a exkluzivních výhod, a to vše za rozumnou cenu, která je nejnižší na českém trhu. Se zlatými kartami Equa bank tak klienti již od 89 korun měsíčně získají výhody, za které by jinde zaplatili o desítky i stovky korun více,“ uzavřel Ondřej Hák, ředitel produktů a rozvoje obchodu retailového bankovnictví Equa bank.