Upvest představuje nový projekt. Investorům příprava bydlení na Točné vynese až 5,62 %

Společnost Upvest, provozovatel stejnojmenné platformy pro online investice do developerských projektů, nabízí novou, celkově čtvrtou příležitost. Investoři se tentokrát mohou podílet na financování přípravy projektu rodinných domů na Praze 12, na Točné, od developerské skupiny Naevia. Upvest jim nabízí čistý roční výnos 5,62 % .

2019-02-05 14_28_12-Upvest.png

V obci Točná má vyrůst 14 nadstandardních nízkoenergetických rodinných domů. Oproti minulým projektům Upvest poskytuje úvěr pouze na přípravu projektu a ne na jeho samotnou stavební realizaci. Investičním cílem je 7,5 milionů korun.

Úvěr, na kterém se investoři mohou participovat, je zajištěn pozemky budoucí výstavby v hodnotě zhruba 24 milionů korun. Zhodnocená investice jim pak bude vyplacena do dvou měsíců po vydání stavebního povolení nebo do 2,5 roku po podpisu úvěrové smlouvy.

“Jsme moc rádi, že můžeme našim investorům i širší veřejnosti představit zcela novou investiční příležitost, která se netýká jen realizace developerského projektu, ale nově i jeho přípravy. Nabízíme tak nový typ investice, který obohatí naše portfolio. Věřím, že investoři naši novinku přivítají a do budoucna se Upvest rozšíří ještě o další možnosti financování,” uvádí l Petr Volný, spoluzakladatel Upvestu.

Za Upvestem stojí David Musil a Petr Volný. Společnost v půlce ledna překročila hranici 25 milionů investovaných peněz a před nedávnem splatila svůj první úvěr. Investorům vyplatila přes 7 milionů korun.

O Upvestu

Společnost Upvest nabízí pomocí online platformy investiční příležitosti na poli realitního crowdfundingu. Tato služba je přínosná jak pro developery, tak investory s většími i menšími zkušenostmi. Jedná se o investice do konkrétních realitních projektů, z nichž firma slibuje roční výnos  5% – 8%.

Společnost byla založena Davidem Musilem a Petrem Volným v únoru 2017.

Projekty jsou vždy schvalované specializovanou investiční komisí, která se skládá z Jana Holáska, Petra Malíka a Dušana Šťastníka. Jan Holásek je špičkovým českým právníkem, který se investicemi do nemovitostí dlouhodobě zabývá. Založil například realitní investiční platformu Czech Property Partners. Petr Malík dříve pracoval v PPF Real Estate, nyní je finančním ředitelem Moravské stavební a Dušan Šťastník pracoval mimo jiné jako šéf české pobočky americké společnosti JLL.

Více na: https://www.upvest.cz/