Zyxel představuje WiFi řešení typu mesh šité na míru potřebám mladých uživatelů

Multy U je spojením nejmenšího mesh uzlu ve své kategorii

Praha, 6. 2. 2019 – Společnost Zyxel Communications dnes představila nový produkt Multy U. Toto kompaktní a snadno použitelné řešení typu mesh má za cíl oslovit především mladší generaci uživatelů..

„Produkty pro sítě typu mesh byly doposud určeny spíše organizacím a rodinám ve velkých domácnostech. Mladí lidé a další uživatelé bydlící v malých jednopodlažních domech zatím výhody této technologie a celoplošného pokrytí, které nabízí, moc nevyužívali,“ poznamenává Martin Bratičák, Head of Channel CEE. „Když jde o technologie a síťová zařízení, mladí uživatelé mají jiné priority a přikládají větší význam rychlosti a designu. A právě jim je určeno Multy U, které osloví svým snadným nastavením pomocí aplikace, chytrou LED a minimálními nároky na instalaci.“

Malé zařízení s vysokým výkonem

Multy U hned po vybalení zaujme svým kompaktním provedením. Zařízení váží 310 gramů a jeho rozměry jsou pouhých 12,3 x 12,3 cm a 3 cm na tloušťku, což z něj činí nejmenší třípásmové mesh řešení na trhu. Jeho kompaktní rozměry a atraktivní vzhled přesvědčí zejména ty uživatele, které odrazuje představa, že by interiér jejich domova rušil nevzhledný uzel nadměrné velikosti. Malé rozměry však v případě Multy U rozhodně neznamenají slabý výkon. Na rozdíl od běžných dvoupásmových řešení typu mesh je Multy U třípásmový produkt využívající 2,4 a 5 GHz pásma plus dodatečné

5 GHz pásmo dedikované pro páteřní připojení. Jeho šest interních antén je schopno odesílat a přijímat data rychlostí až 866 Mbps. Každý uzel dokáže pokrýt přes 180 metrů čtverečních a bez prodlev obsluhovat až 128 zařízení.

Multy U se od designu konvenčních mesh produktů odlišuje nejen velikostí, ale také svou diodou. Ta je praktická a současně i stylová, přičemž její barvy se mění v závislosti na stavu sítě. Diodu lze snadno vypnout tlačítkem na zařízení nebo pomocí aplikace.

Široké možnosti instalace

Součástí každého Multy U jsou dva kusy příslušenství pro snadné a bleskově rychlé upevnění zařízení. Prvním je atraktivní kožený řemínek v karamelově hnědé barvě, na kterém může být zařízení, díky své malé hmotnosti, zavěšeno např. z věšáku nebo háčku na obraz. Druhým je odolný stojan, který se vytáhne ze základny zařízení a zajistí pomocí zabudovaných magnetů.

„Při navrhování Multy U jsme se ze všeho nejdříve zamysleli nad tím, co od tohoto zařízení očekávají mladí uživatelé. Tím jsme se dostali k možnostem instalace a k tomu, jak má být síť, kterou zařízení poskytuje, řízena,“ dodává Martin Bratičák. „Cílová skupina Multy U na jednu stranu miluje technologie, ale současně výrazně preferuje produkty umožňující intuitivní a snadné nastavení a ovládání.“

Multy U navíc podporuje řešení Amazon Alexa, takže když uživatelé zrovna nemají volné ruce nebo si třeba chtějí film pustit při vynaložení jen minimální energie, mohou svou síť ovládat hlasem.

K ovládání sítí Multy U slouží aplikace dostupná pro zařízení s operačními systémy iOS a Android. Vedle klíčových funkcí, jako je např. intuitivní instalace pomocí grafického průvodce, lze aplikaci použít mimo jiné ke spuštění zkoušek rychlosti (za účelem diagnostiky problémů), nastavení notifikací o připojení nových zařízení do sítě (s možností je povolit nebo blokovat), provádění vzdálené správy, povolení WiFi sítě pro hosty a k přijímání technické podpory.

O společnosti Zyxel Communications

Společnost Zyxel Communications připojuje lidi k internetu už téměř 30 let, vždy s důrazem na inovace a zákazníka. Díky schopnosti adaptovat a inovovat síťové technologie patříme mezi leadery v oblasti konektivity pro telekomunikační společnosti, poskytovatele služeb, organizace i domácí uživatele.

Vytváříme sítě budoucnosti, čímž pomáháme využívat potenciál a plnit potřeby moderních pracovišť. Pomáháme lidem v práci i při hraní.

3 500 partnerů v ČR a SR

100 milionů zařízení propojujících svět

700 tisíc organizací, které fungují chytřeji díky produktům Zyxel

Působnost na 150 trzích celého světa

Zyxel, Your Networking Ally.