Advokátní kancelář Dentons radila skupině Seven Energy při strategické akvizici 50% podílu energetické společnosti InterGen

únor 2019 – Globální právní firma Dentons poskytla právní poradenství významnému průmyslovému hráči – skupině Sev.en Energy – při uzavření dohody o akvizici 50% podílu v nadnárodní energetické společnosti InterGen N.V. od kanadského penzijního fondu Ontario Teachers’ Pension Plan. K faktickému převzetí akcií dojde během několika měsíců na základě souhlasu příslušných úřadů EU a Austrálie.

Sev.en Energy provozuje dva hnědouhelné doly a čtyři uhelné elektrárenské bloky v České republice, které aktuálně procházejí opravou za 7 miliard korun. Zaměstnává více než 3200 lidí. Hodnota konsolidovaných aktiv skupiny (před akvizicí) je více než 850 milionů EUR. Díky této strategické akvizici Sev.en Energy rozšíří své působení do Velké Británie a Austrálie. InterGen je přední nezávislý výrobce elektřiny, který vlastní a provozuje tři plynové elektrárny s kombinovaným cyklem ve Velké Británii a má podíl ve dvou moderních uhelných elektrárnách v Austrálii. Celková instalovaná kapacita přesahuje 4000 MW. Letos společnost navíc dokončí zdroj s otevřeným plynovým cyklem o výkonu 300 MW a připraveny má i další energetické projekty.

Petr Zákoucký, partner Dentons uvedl: „Jsme velmi hrdí, že jsme měli příležitost radit skupině Sev.en Energy při této akvizici. Uplatnili jsme jak naše špičkové odborné znalosti, tak zkušenosti s přeshraničními projekty. Sev.en Energy v loňském roce zahájila ambiciózní program mezinárodní expanze a je pro nás opravdovým potěšením účastnit se jako právní poradci na dalším rozvoji skupiny.”

Alan Svoboda, šéf mezinárodní expanze Sev.en Energy, dodal: „Velmi jsme ocenili, že nás Dentons provedli celým transakčním procesem. Vysoká kvalita týmu Dentons, jejich odborné znalosti, profesionální přístup, vyjednávací schopnosti a výjimečné zaujetí pro spokojenost klienta na mě udělaly skvělý dojem.“

Přeshraniční tým Dentons, který na transakci pracoval, vedli partneři Petr Zákoucký (Praha), Charles July (Londýn), Kym Livesley (Sydney) a David Griston (Amsterdam). Významnou podporu při koordinaci poskytli Paul Scott (London), Barbora Obračajová (Praha), Urvashi Seomangal (Sydney) a David Shearer (Amsterdam). Finanční prověrku provedl tým Alvarez & Marsal, který vedl Donatien Chenu s podporou Camille Peyre a dalších členů kanceláří v Paříži a Londýně.

***

O Dentons

Dentons je největší právní firmou světa a globálním synonymem pro kvalitu a přidanou hodnotu právních služeb. Patří mezi lídry žebříčků elitních právnických firem Acritas Global Elite Brand Index a BTI Client Service 30 Award. Prestižní byznysové a právní publikace ji uznávají za jednoho z největších inovátorů v právních službách, mimo jiné díky projektům Nextlaw Labs a Nextlaw Global Referral Network. Polycentrický přístup a prvotřídní kvalita týmu Dentons nám umožňuje měnit status quo v oboru s cílem prosazovat zájmy klientů všude tam, kde působíme. www.dentons.com.