Právě startuje 7. ročník soutěže Finále Zdravé 5 pro všechny malé kuchtíky

Nadační fond Albert vyhlašuje celostátní soutěž Finále Zdravé 5. Kuchařské klání každoročně podporuje u dětí znalost zásad vyváženého stravování i kreativitu. Letos dětské týmy budou soutěžit v přípravě zdravých svačinek s bylinkou, a nepůjde při tom jen o samotné pokrmy. Připravené pohoštění děti nakonec darují někomu ze svého okolí. O tom, které týmy postoupí do květnového finále, rozhodne odborná porota a nově i veřejnost. Unikátní program Zdravá 5 akreditovaný MŠMT učí děti zdravému stravování hravou formou již patnáct let. Během školního roku proškolí 70 tisíc dětí.

Do Finále Zdravé 5 se mohou přihlašovat tříčlenné týmy z mateřských i základních škol, dětských domovů a volnočasových sdružení. „Malí kuchtíci mají za úkol připravit zdravou a vyváženou svačinku, která obsahuje libovolnou bylinku. Zároveň cena použitých surovin na čtyři porce by se měla vejít do sto korun,“ říká k podmínkám soutěže manažerka Zdravé 5 Alena Paldusová.

Více informací najdete v přiložené tiskové zprávě. Více informací o projektu Zdravá 5, pravidlech a termínech soutěže naleznete na webových stránkách www.zdrava5.cz.

O novinkách informujeme rovněž prostřednictvím našeho twitterového účtu @albertcesko.