Teltec pokračuje v evropské expanzi, otevírá pobočku v Praze

Mainz-Kastel / Praha, 14. ledna 2019 – Po devíti pobočkách napříč Německem a dvou v Rakousku pokračuje společnost Teltec AG, která se specializuje na dodávání filmové techniky, v evropské expanzi. Na začátku roku otevřela pobočku v České republice, kde se v únoru bude konat první den otevřených dveří.

„Český filmový průmysl sledujeme už delší dobu, protože jde o velmi kreativní a dynamicky se rozvíjející trh. V zemi sídlí významní režiséři a filmové produkce – například pražské filmové Barrandov Studio, které patří mezi největší a nejstarší v Evropě. Díky širokému produktovému portfoliu má Teltec všechny předpoklady být pro český filmový průmysl značným přínosem,“ vysvětluje Mostafa Roya, obchodní ředitel a prokurista společnosti Teltec AG.

Teltec poskytuje na evropském trhu nejkomplexnější nabídku zařízení nejen pro filmaře. Nyní je možné si zboží z e-shopu Teltec.de naživo prohlédnout a vyzkoušet v pražské pobočce. „Jsme velice rádi, že jsme se stali součástí Teltec rodiny. Naši zákazníci už nebudou muset hledat u různých prodejců a budou vše moci koupit pod jednou střechou. Protože je společnost Media Nest také produkční společností a sama zařízení využívá pro své projekty, jsou naši zaměstnanci plně vyškoleni, aby zákazníkům pomohli s výběrem vhodné techniky pro jejich projekt,“ dodává Gabriela Daniels, manažerka pražské pobočky Teltec.

Europe Media Nest v Praze je odnoží dubajské společnosti Media Trading LLC, která je největším distributorem profesionálních mediálních technologií na Blízkém východě a v Africe. AMT je od roku 2016 strategickým investorem společnosti Teltec. „Společnost Media Nest se až dosud zaměřovala na pronájem a produkci. Nyní bude v České republice reprezentovat náš úspěšný obchodní model,“ objasňuje Steffen Schenk, COO skupiny Teltec.

Ralf P. Pfeffer, generální ředitel společnosti Teltec v Německu, k tomu dodává, že otevření pobočky v Česku bylo logickým krokem evropského rozvoje, který firma podnikla se strategickým partnerem v Dubaji. „Na středoevropském trhu vidíme pro náš jedinečný podnikatelský model, který není závislý na vlastních výrobcích, dobrou příležitost. Čeští zákazníci, kteří chtěli investovat do profesionální filmové a produkční technologie, se dosud museli obracet vždy na několik prodejců nebo dodavatelů. Podobně, jako to před patnácti lety dělali ti němečtí,“ doplňuje.

Den otevřených dveří v Europe Media Nest / Teltec Prague

Teltec a Media Nest letos poprvé pořádají den otevřených dveří. Zájemci se 20. února 2019 mezi 10.00 a 18.30 mohou přijít podívat do sídla Media Nest v Praze 3, kde uvidí nejnovější produkty od předních výrobců a dodavatelů. Na místě budou mít příležitost si techniku také vyzkoušet. Kromě týmu Teltec Praha budou k dispozici i zástupci výrobců a distributorů, kteří zodpoví otázky týkající se jejich produktů.

Vstup na akci je zdarma, ale z organizačních důvodů je nutné se předem zaregistrovat na webu Media Nest.

O Teltec AG

Teltec působí na trhu již od roku 1993 a je předním dodavatelem filmové techniky. Součástí portfolia jsou produkty od nejvýznamnějších výrobců profesionální produkční, postprodukční, archivační techniky a distribuční technologie. Mezi hlavní benefity společnosti patří komplexní e-shop a ojedinělý katalog produktů.

O Europe Media Nest s.r.o.

Na českém trhu působí již od roku 2014, a to v oblasti půjčování a prodeje profesionální audiovizuální techniky a také filmové produkce. V roce 2019 se Media Nest stala agenturou společnosti Teltec. Společnost produkty velmi dobře zná, protože je sama používá. Zákazníkovi při nákupu pomáhá s výběrem tak, aby technika co nejlépe vyhovovala jeho požadavkům i finančním možnostem.