Obchodníci s cennými papíry SAB využijí systém od CTS TRADE IT

Společnost CTS TRADE IT, která dodává softwarové řešení v oblasti kapitálových trhů mnoha bankám na trhu, získala nového klienta. Je jím obchodník s cennými papíry SAB o.c.p.

2017-12-20 15_06_02-Clever Trading Solution

Díky systému CTS TRADE IT bude mít SAB o.c.p. spolu s ostatními členy finanční skupiny nově možnost nabízet svým klientům otevření majetkového účtu v českém centrálním depozitáři cenných papíru.

„SAB o.c.p má skvělý potenciál a my jsme rádi, že se můžeme podílet na jeho rozvoji. V první fázi se jedná o přístup do Centrálního depozitáře cenných papírů, věřím ale, že v brzké budoucnosti bude spolupráce pokračovat i v dalších oblastech,“ řekl k započaté spolupráci Tomáš Gavlas, předseda představenstva společnosti CTS Trade IT.

Systém CTS, který bude implementován na centrále společnosti, umožní finanční skupině přístup na Centrální depozitář cenných papíru, ve kterém se budou registrovat a spravovat akcionáři, provádět custody převody a vést navazující evidence ISB – zákaznický účet.

„Systém CTS jsme si vybrali na základě pozitivních referencí a zkušenosti na trhu. Hledali jsme spolehlivé řešení pro naše potřeby a nechtěli jsme experimentovat a zavádět provizorní systém, které by neměl potenciál do budoucna. Díky stabilnímu základu CTS a jeho možnostem získáváme perspektivní nástroj podporující naší dlouhodobou obchodní strategii“ říká Martin Farský, Head of division Support společnosti SAB, o.c.p.

Systém CTS mimo jiné splňuje požadavky evropských nařízení, jako je například GDPR a MiFID II, a je připraven na reporting dle požadavků ČNB.

O společnosti CTS TRADE IT

CTS TRADE IT a.s. poskytuje softwarová řešení, která pokrývají problematiku investičního bankovnictví. Denně je banky používají k zadávání transakcí za stamilióny korun.

Softwarová řešení CTS TRADE IT jsou moderní a uživatelsky přívětivá. Jsou navržená tak, aby uživatelům snižovala náklady a dovolovala jim dál růst.

Mezi zákazníky se řadí významné středoevropské bankovní domy – Česká a Slovenská spořitelna (Erste Group), RaiffeisenBank CZ a RaiffeisenBank International (Raiffeisen Group), UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, Československá obchodní banka a Citibank Europe plc, a další.

CTS TRADE IT najdete na www.cts-tradeit.com. Profil na Proudly si můžete prohlédnout na https://www.proudly.cz/firmy/1991/cts-trade-it-praha-4