Platforma Oracle Blockchain pomáhá české společnosti SDK.finance transformovat platební průmysl

Řešení Oracle Blockchain Platform umožňuje snížit poplatky za přeshraniční platby

Společnost SDK.finance zvolila platformu Oracle Blockchain Cloud Service Platform, aby na jejím základě dále rozvíjela a transformovala své platební řešení. Výsledkem bude integrace služby Oracle Blockchain Cloud Service do jádra platformy, kterou SDK.finance poskytuje bankám a dalším finančním institucím. Cílem společnosti SDK.finance je nabídnout zabezpečený platební systém, který odstraňuje potřebu prostředníků, jako jsou korespondentské banky a clearingové domy. Tímto způsobem dochází ke zrychlení a zlevnění plateb, zvýšení důvěry a v důsledku toho i ke zlepšení zákaznické zkušenosti.

Pavlo Sidelov, technologický ředitel (CTO) společnosti SDK.finance, v této souvislosti uvádí: „Navzdory pokračující technologické revoluci a probíhající disrupci v sektoru finančních služeb jsou přeshraniční platby stále velmi pomalé, související poplatky vysoké a zejména pro platby typu peer-to-peer často mezi stranami neexistuje dostatek důvěry. S pomocí cloudové platformy Oracle Blockchain chceme tyto problémy odstranit a umožnit provádět rychlé, levné a bezpečné přeshraniční transakce. Platforma Oracle Blockchain jako řešení podnikové úrovně hraje v naší strategii klíčovou roli.“

Pomocí spolehlivé a výkonné technologie Oracle pro distribuovanou účetní knihu (ledger) může SDK.finance zajistit svým zákazníkům důvěryhodné potvrzování transakcí v reálném čase. Nahrazení zprostředkovatelských finančních institucí technologií blockchain znamená, že přeshraniční transakce nyní namísto dnů nebo i týdnů mohou být potvrzovány v řádu sekund. Obchodníci a koncoví uživatelé budou mít přitom navíc prospěch z toho, že získají alternativní způsob, jak přijímat přeshraniční platby bez vysokých transakčních poplatků, které dosud banky a další společnosti zpracovávající platby vyžadovaly za transakce a zpětné zúčtování.

Frank Xiong, viceprezident skupiny pro vývoj řešení blockchain ve společnosti Oracle, dodal: „Technologie blockchain má potenciálně dopad na všechny obory průmyslu, tedy včetně finančních služeb. Pomocí platformy Oracle Blockchain Cloud Service může společnost SDK.finance zcela změnit zpracování digitálních plateb.“

Oracle Blockchain Cloud Service
Společnost Oracle poskytuje komplexní nabídku řešení pro technologii blockchain: cloudovou službu Oracle Blockchain Applications Cloud připravenou k okamžitému použití a integrovanou platformu Oracle  Blockchain Platform určenou pro vývojáře, kteří vytvářejí vlastní aplikace nebo aplikace propojují. Platforma Oracle Blockchain Platform je ihned připravena k nasazení do produkčního prostředí a nabízí parametry vyžadované podnikovými zákazníky; umožňuje podnikům rychlou a cenově přijatelnou adopci technologie blockchain.

Technologie blockchain umožňuje snížit bezpečnostní problémy při mobilních platbách a on-line nákupech. Při řešení plateb typu peer-to-peer dokáže blockchain zajistit důvěru mezi oběma stranami. Zahrnuje digitálně podepsané požadavky na transakce, potvrzení výsledku pomocí tzv. chytrých kontraktů (smart contracts, protokoly pro vlastní realizaci transakcí) a konsenzus mezi více stranami. Technologie má díky tomu potenciál odstranit související obavy o bezpečnost, protože zajišťuje plně transparentní prostředí mezi všemi zúčastněnými subjekty.

O společnosti SDK.finance
Společnost SDK.finance poskytuje plnohodnotnou finanční platformu s podporou více než 400 rozhraní API. Umožňuje vytvářet vlastní platební služby, platební brány, elektronické peněženky, finanční převody P2P, směnárny měn a řadu dalších služeb. SDK.finance má sídlo v Praze. Podrobnosti naleznete na https://sdk.finance/.

O společnosti Oracle

Oracle nabízí kompletní sadu aplikací SaaS pro systémy ERP, HCM a CX, nejlepší databázi v podobě platformy PaaS a služby IaaS. Cloudové služby Oracle jsou poskytovány z datových center v Severní a Jižní Americe, Evropě i Asii. Podrobnější informace o společnosti Oracle (NYSE: ORCL) najdete na www.oracle.com.