Esport tým SAMPI míří do Washingtonu, pro prestižní turnaj spojí síly s KFC

Praha, 12. 2. 2019Osm statečných, kteří prošli kvalifikací, míří do Washingtonu na turnaj The Capitals Faceoff ve hře NHL 19. Jedním z nich je i Erik „Eki” Tammenpää z českého týmu SAMPI, který pro turnaj uzavřel exkluzivní partnerství s řetězcem restaurací KFC.

Mezinárodní turnaj The Capitals Faceoff se koná 22. února přímo v hokejové hale Capital One Arena ve Washingtonu. Osm jeho účastníků vzešlo ze čtyř kvalifikačních kol a soutěžit budou vždy jeden na jednoho vyřazovacím systémem. Ti nejúspěšnější si ve Washingtonu rozdělí prize money 10 000 dolarů a budou mít možnost reprezentovat tým Washington Capitals 19. března 2019 na turnaji NHL Threes Showcase, součást oficiální NHL esport aktivace Chel Classic.

Barvy SAMPI bude na turnaji hájit Fin Erik ‘’EKI’’ Tammenpää, jeden z nejlepších Evropanů, který kdy vzal do ruky ovladač konzole PS4 a sednul si na gauč před NHL. Erik se jako někdejší aktivní hokejista věnuje hře NHL na konzoli PlayStation už přes deset let, na soutěžní úrovni od roku 2017. V loňském roce dokázal zvítězit na turnaji NHL World Gaming Championship v Las Vegas, ze kterého si odvezl 50 000 dolarů. V lednu 2019 byl v oficiálním NHL 19 Power Rankings označen za nejlepšího hráče současnosti.

Pro turnaj ve Washingtonu se tým SAMPI exkluzivně spojil s řetězcem restaurací KFC, který esport aktivity podporuje již od roku 2017 díky spolupráci s televizí Prima COOL. „Vnímáme celosvětový trend esportu a postupný nárůst obliby tohoto odvětví i v Česku, kde se vytváří silná komunita a naše týmy začínají mít úspěchy i na mezinárodní scéně. Proto jsme rádi, že můžeme SAMPI pomoci s propagací a se zviditelněním esportu v Česku během prestižního turnaje v USA. Jde o naši první spolupráci v rámci esport, která má mezinárodní přesah,” říká k partnerství Libor Hubík, President KFC pro Česko a Rakousko.

Tým SAMPI založil v září 2018 český fotbalový reprezentant Jakub Jankto, který v současnosti hraje v Itálii za klub Sampdoria Janov. Tým se věnuje hrám NHL, FIFA a TrackMania a svou centrálu má v Praze, i když jeho složení je mezinárodní a v jeho barvách nastupují ti nejlepší hráči z Česka i z Evropy. Ve svých řadách má dva světové šampiony z roku 2018: Erik „Eki” Tammenpää ovládl hru NHL 18, Martin „Kappa” Krompolc pak hru TrackMania.

O KFC

Síť restaurací KFC nabízí šťavnaté kuřecí kousky ve více než 21 000 restauracích v 130 zemích světa. V České republice bylo první KFC otevřeno v roce 1994 ve Vodičkově ulici v Praze. V roce 2019 značka oslaví 25 let na českém trhu a chystá se otevřít již 100. restauraci. I přes skutečnost, že na celém světě v KFC ochutnáte více než 400 různých produktů, základní nabídku tvoří kousky kuřete připravované podle tajného receptu Colonela Sanderse.

Více informací na: www.kfc.cz. KFC naleznete na Facebooku pod KFCCR a na Instagramu KFC_CZ.

O společnosti AmRest

AmRest Holdings N. V. (AmRest, WSE: EAT) je největší nezávislý provozovatel restaurací ve střední a východní Evropě. Od roku 1993 získal na základě licenčních dohod a partnerské spolupráce mezi své klienty společnosti jako KFC, Pizza Hut, Burger King a Starbucks. V současnosti AmRest spravuje více než 2126 provozoven předních řetězců rychlého občerstvení a neformálních restaurací. Společnost působí v 15 zemích včetně Polska, České republiky, Maďarska, Bulharska, Srbska, Ruska a Spojených států. Více informací naleznete na www.amrest.eu.