Firma Mikov expanduje s kancelářskými potřebami na světové trhy

12. 2. 2019 – Mikov v hlavní hale veletrhu Paperworld ve Frankfurtu nad Mohanem představil koncem ledna na ploše 30 metrů čtverečních kancelářské výrobky své privátní značky RON, ale i další tradiční výrobky firmy, kam patří zejména nožířské zboží.

„Byli jsme příjemně překvapeni velkým zájmem obchodníků doslova ze všech kontinentů,” řekl manažer exportu Mikova Lukáš Benko. “Vznikla zde celá řada konkrétních kontraktů s národními i mezinárodními distributory, které zaujaly nejen naše kancelářské potřeby, ale i další naše produkty.”

Účast na významných zahraničních veletrzích, kam Paperworld bezesporu patří, odpovídá aktivní exportní politice Mikova. Firma se díky ní vrací nejen na tradiční trhy, ale získává i nové obchodní příležitosti zejména v Západní Evropě a na Britských ostrovech.

Mikov je tradičním českým výrobcem nožů a kancelářské techniky. Akvizicí firmy Narex Bystřice letos své portfolio rozšířil ještě o ruční nářadí, šroubováky a nástroje pro dřevovýrobu.

Jednoho z největších světových veletrhů kancelářských potřeb na světě Paperworld se v roce 2019 zúčastnilo na 1700 vystavovatelů z 64 zemí světa. Jejich expozice si prohlédlo přes 33 tisíc návštěvníků.