Správným nastavením měřících sond mohou firmy ušetřit až 90 % seřizovacího času

Společnost Renishaw nabízí svým stávajícím a potenciálním zákazníkům program školení v oblasti měřících sond pro obráběcí stroje. Jeho cílem je prohloubit znalosti obsluhy v seřizování, programování a práce se sondami Renishaw. Řada firem nevyužívá plně potenciál měřících sond. Přitom v kombinaci s efektivnějším využitím stávajícího výrobního zařízení by mohly vydělat další peníze. Správným nastavením měřících sond mohou firmy ušetřit až 90 % seřizovacího času.

„Ruční nastavování nástrojů, ustavování obrobků a kontrola dílců jsou časově velmi náročné operace – jde o neopakovatelné procesy, které jsou náchylné na chyby obsluhy. Používání sond eliminuje potřebu předběžného nastavování nástrojů, nákladných přípravků a ručního nastavování pomocí číselníkových indikátorů,“ vysvětluje Josef Sláma, generální ředitel Renishaw Česká republika.

Sondy vyráběné společností Renishaw se používají ve společnostech po celém světě ke zvýšení produktivity a zlepšení kvality výroby. Většina předních výrobců je považuje za standardní vybavení. Jednoduchá instalace umožňuje sondy dodatečně namontovat na již provozované stroje. Společnost Renishaw dodává výkonné softwarové vybavení nabízející snadno programovatelná makra k ustavování nástrojů, přípravě obrobků a měření. Tyto měřicí cykly jsou pokládány za průmyslový standard a mohou být snadno začleněny do CNC programů. Poté jsou automaticky volány

standardními programovými příkazy stroje.

Program školení:

  • seřízení, nastavení, kalibrace, údržba
  • základní měřicí úlohy v ručním režimu
  • základní měřicí úlohy v automatickém režimu
  • výstup a tisk naměřených dat
  • diskuze

Účastníci školení si všechny získané informace ihned sami ověří na obráběcím stroji. Cena půldenního školení je 2500,- Kč na osobu bez DPH. Nejbližším dostupným termínem je 7. březen 2019. Další informace o termínech a programu školení včetně možnosti registrace najdete na www.renishaw.cz/skoleni.

Renishaw je jednou z předních světových společností v oboru strojírenských a vědeckých technologií, se zkušenostmi v oblasti měření a zdravotnictví. Společnost dodává výrobky a služby pro širokou škálu aplikací, od výroby proudových motorů a větrných turbín, až po stomatologii a neurochirurgii. Vedoucí postavení má také v oblasti aditivní výroby (zde se zaměřuje na 3D tisk z kovových prášků a technologii vakuového lití). Renishaw je jediným britským výrobcem zařízení pro 3D tisk z kovu. Skupina Renishaw má v současnosti přes 70 poboček ve 35 zemích, s více než 4000 zaměstnanci. Zhruba 2600 zaměstnanců pracuje ve Velké Británii, kde je soustředěna většina výzkumu, vývoje a výroby společnosti.