Novým CEO online prodejce aut Driveto se stal Adam Szabó, střídá zakladatele Františka Peterku

Praha 13. února 2019 – Od února se novým CEO Driveto.cz, největšího online prodejce aut na operativní leasing v ČR, stává Adam Szabó. Bude mít na starost především každodenní operativu a fungování firmy. Její dosavadní ředitel, František Peterka, který je zároveň zakladatelem a spolumajitelem Driveta, se bude aktivně podílet na nových příležitostech pro Driveto, dlouhodobé strategii společnosti a její expanzi do zahraničí.

Adam Szabó pracuje v Drivetu od jeho založení v roce 2017 jako produktový ředitel. Předtím několik let zastával obdobné pozice ve společnostech Seznam.cz a Creative Dock. V Drivetu nyní povede tým 25 lidí, kteří pracují v zákaznickém centru, obchodu, marketingu a vývoji. Oproti začátku roku 2018 se počet zaměstnanců firmy více než zdvojnásobil. V roce 2019 bude firma dále expandovat.

Driveto má za sebou skvělý rok. Prodalo přes 1250 aut a počátkem října spustilo nově Driveto Klub. Tato služba jako jediná na trhu zákazníkům umožňuje auto kdykoli vrátit, mají tedy úplnou svobodu a žádné závazky. Zákazníci navíc auto dostanou bez čekání a jen na základě dvou dokladů, tedy mnohem rychleji a snáze, než je na trhu běžné. Po celou dobu pronájmu mají řidiči zajištěný také kompletní servis, včetně výměny a úschovy pneumatik. Auto z Driveto Klubu si za první tři měsíce od startu pořídilo 120 řidičů.

Letos plánujeme dodat nová auta dalším více než dvěma tisícům řidičů a také vstoupit na první zahraniční trh s naším Driveto Klubem,“ říká Adam Szabó. Důraz přitom bude firma klást na neustálé zlepšování služeb pro zákazníky.

Driveto je dnes stabilní firma s obrovským potenciálem růstu jak v České republice, tak v zahraničí. Věřím, že vystoupením z každodenní operativy získám více nadhledu a budu moct společnosti daleko lépe pomoci v budování opravdu skvělé služby pro zákazníky v regionu střední a východní Evropy. ” komentuje změnu František Peterka. S investiční skupinou Miton, do jejíhož portfolia Driveto patří, zároveň plánuje další společné byznysové příležitosti.

Driveto.cz je součástí internetové skupiny Miton. Do portfolia této investiční skupiny patří například také Bonami.cz, Glami.cz, Rohlik.cz, Restu.cz, Biano.cz, GoOut.cz, Startupjobs.cz, Twisto.cz a řada zahraničních sester těchto značek například v Německu, Polsku, Francii, Španělsku, Itálii nebo na Slovensku.  Aspoň jednu ze služeb, které Miton za uplynulá léta spustil nebo spoluvlastní, každý měsíc využívá už sedm z deseti Čechů, kteří jsou na internetu.