Taylor Wessing patří do TOP 5 preferovaných zaměstnavatelů mezi studenty v ČR

13. 02. 2019 – Advokátní kancelář Taylor Wessing patří pro rok 2019 mezi nejžádanějších 5 TOP zaměstnavatelů mezi studenty českých vysokých škol v sekci Advokátní kanceláře. Tato informace byla zveřejněna na stránkách TOP zaměstnavatelé pod hlavičkou Asociace studentů a absolventů (ASA). Studie TOP Zaměstnavatelé je jejím projektem. Ten probíhá mezi studenty českých vysokých škol. Online panelu se zúčastnilo 11 577 studentů v období října až prosince 2018.

Erwin Hanslik, vedoucí partner advokátní kanceláře v České republice k tomu dodává: „Velice nás tato zpráva potěšila a jsme rádi, že nás studenti svými hlasy takto ocenili. Již několik let se jim snažíme připravit dobré podmínky pro jejich další rozvoj v oblasti studentské praxe i následných koncipientských let. Nároky jsou na ně sice kladeny poměrně veliké, a to nejen na právní znalosti ze školy, ale i znalost světových jazyků, ale poté mohou směle vykročit vlastní cestou a určitě se ve světě práva neztratí.“

Advokátní kancelář se dlouhodobě věnuje i studentům středních škol. Nadále pokračuje v edukaci mladé generace a pořádá přednášky nejen o právu, ale představuje i profesi právníka v reálném životě. Rozvíjí  úspěšnou Literární soutěž pro studenty právnických vysokých škol v České republice. V minulém ročníku advokátní kancelář spolupracovala s Českým rozhlasem a jeho projektem Ježíškova vnoučata a soutěž se tak rozšířila i na studenty ostatních vysokých škol. Tématem literární soutěže byl pohled studentů na vztah k seniorům v naší společnosti a vyhodnocení možností, jak pomoci k jejich kvalitnějšímu životu. Tato spolupráce bude pokračovat i v roce 2019.

Výrazně se zde advokáti věnují sportu, a to především maratonským běhům.  V rámci celé sítě Taylor Wessing organizují účast jak jednotlivců, tak i celých týmů, a to nejen v individuálních, ale i štafetových závodech, především v Praze a Vídni.

https://www.topzamestnavatele.cz/

Projekt je realizován ve spolupráci s prestižní výzkumnou agenturou GFK, univerzitami, studentskými organizacemi a firemními partnery. Cílem studie je poskytnout jedinečné údaje celému studentskému vysokoškolskému světu, kdo jsou TOP Zaměstnavatelé a kde by se studenti, budoucí absolventi, měli ucházet o práci. Studie zároveň naznačí firmám, jak se stát preferovaným zaměstnavatelem.

O Taylor Wessing:

Taylor Wessing je mezinárodní advokátní kancelář poskytující svým klientům celosvětově kompletní servis ve všech odvětvích jejich podnikání. Více než 1 100 právníků přistupuje k poradenství cílevědomě a o obchodních záležitostech klientů přemýšlí inovativně, čímž jim pomáhá uspět zejména v rychle se rozvíjejících oblastech. Taylor Wessing podporuje své klienty všude tam, kde chtějí podnikat. Celkem 33 kanceláří v Evropě, na Středním východě a v Asii, stejně tak dvě kanceláře v USA, nejsou jen symbolickým zastoupením;  jedná se o týmy se znalostí místního obchodního, průmyslového a kulturního prostředí, ale zároveň s mezinárodní zkušeností, která advokátní kanceláři umožňuje vždy poskytovat efektivní a integrovaná řešení.