Samsung na Evropském fóru v Portugalsku představil kompletní sortiment televizorů QLED pro rok 2019

Nově ohlášená řada QLED 8K Q900R zahrnuje 65 až 98palcové modely a řady QLED 4K Q90/85/80/70/60R zahrnují 43 až 82palcové modely

Porto, Portugalsko – 15. února 2019 – Společnost Samsung Electronics na Evropském fóru Samsung, které se konalo v Kongresovém centru Alfandega Porto v portugalském Portu, představila svůj kompletní sortiment televizorů QLED pro rok 2019. Představení úplného sortimentu televizorů QLED je předzvěstí komerčního uvedení nových produktů na maloobchodní trhy v celé Evropě plánovaného na příští měsíc. Nové 4K modely QLED (2019) se začnou v České republice prodávat v polovině března, nové 8K QLED TV (2019) pak začátkem dubna. Lokální ceny ještě nebyly stanoveny.

Evropské fórum Samsung navštívilo celkem více než 2 000 účastníků včetně evropských novinářů a klíčových partnerů z celého regionu. Tato třídenní akce nabízí účastníkům možnost prakticky se seznámit s kompletním sortimentem televizorů QLED pro rok 2019.

Mezi klíčové produkty představené pro rok 2019 s QLED technologií patří řada 8K a 4K televizorů, včetně 8K Q900R s úhlopříčkami od 65 až 98 palců, stejně jako 4K Q90R, Q85R, Q80R, Q70R a Q60R o úhlopříčkách od 43 do 82 palců. Rozšířený sortiment televizorů QLED pro rok 2019 obsahuje celkově více než 20 modelů a větší počet televizorů s ultravelkou obrazovkou.

Zařazení většího počtu ultravelkoformátových televizorů je součástí širší strategie společnosti Samsung vyplývající z měnících se požadavků zákazníků. Podle globálního poskytovatele obchodních informací IHS Markit dosáhl v roce 2018 trh 75palcových a větších televizorů objemu 2,1 milionu přístrojů a očekává se, že v letošním roce vzroste o 43 % na 3 miliony a do roku 2022* na 5,8 milionu přístrojů.

„V uplynulém roce jsme byli svědky neochvějné důvěry a zájmu našich zákazníků o televizory Samsung QLED,“ uvedl Jongsuk Chu, výkonný viceprezident divize Visual Display společnosti Samsung Electronics. „Letos náš sortiment televizorů QLED s rozlišením 8K a 4K reaguje na rostoucí poptávku na trhu s ultravelkoformátovými televizory a jsme hrdí na to, že jsme schopni nabídnout naši dosud nejinovativnější a nejmodernější kolekci.“

„Hlubší odstíny černé a skvělý zorný úhel“ – v tom televizory QLED vynikají

V sázce na svou technologii QLED vybavila společnost Samsung své televizory QLED pro rok 2019 přímým zadním podsvícením Direct-Full-Array a technologií „Ultra Viewing Angle“. Díky těmto technologiím dokáží televizory Samsung QLED pro rok 2019 poskytovat hlubší odstíny černé, sofistikovanější řízení kontrastu a širší zorné úhly.**

Po prvotním nasazení do modelů s rozlišením 8K vybavuje Samsung i nové modely QLED 4K svým patentovaným „kvantovým procesorem“, který je vybaven umělou inteligencí a umožňuje tak televizorům QLED 4K reprodukovat jakýkoli zdrojový obsah v různých rozlišeních s lepším jasem, vyšší kvalitou obrazu a zvukem optimalizovaným pro každou scénu pomocí upscalingu podporovaného právě umělou inteligencí.

Všechny televizory Samsung QLED pro rok 2019 podporují standard HDR10+, který umožňuje špičkové zpracování obrazu. Standard HDR10+ díky optimalizaci kontrastu pro každou scénu zjasňuje jasné scény a ztmavuje tmavé scény, aby si uživatelé mohli vychutnat obraz do nejmenších detailů. Televizory QLED 8K budou podporovat také přenos zvuku a obrazu přes HDMI 2.1 (8K 60P) a díky upscalingu na rozlišení 8K podporovaného umělou inteligencí si jejich uživatelé budou moci vychutnat špičkovou kvalitu obrazu i u streamovaného obsahu.

Pohodlí při používání televizoru díky inteligentnímu asistentovi „New Bixby“ s podporou umělé inteligence a díky otevřené platformě

Funkce „New Bixby“, kterou jsou vybaveny modely televizorů QLED pro rok 2019, umožňuje uživatelům ovládat programového průvodce Universal Guide pomocí hlasových příkazů, a snadno tak přistupovat k obsahu, který je pro ně zajímavý. Programový průvodce také sleduje chování a preference uživatelů a navrhuje jim při hledání pořady, které by je mohly zaujmout.

Chytré televizory Samsung nabídnou také rozšířené možnosti zábavy a funkce postavené na otevřené platformě. Nově tak nabídnou službu iTunes Movies podporují také Apple AirPlay 2. Díky nové aplikaci iTunes Movies mohou uživatelé přistupovat ke své knihovně iTunes a procházet internetový obchod iTunes Store, kde si mohou zakoupit nebo zapůjčit obsah ke sledování. Díky podpoře standardu Apple AirPlay 2 získají zákazníci společnosti Samsung možnost bez problémů přehrávat obsah ze zařízení Apple přímo na chytrých televizorech Samsung.

Chytré televizory Samsung pro rok 2019 přinášejí také nově podporu chytrého asistenta Amazon Alexa, takže uživatelé mohou ovládat zapínání a vypínání televizoru i nastavení hlasitosti jednoduše pomocí hlasových příkazů.

Režim Ambient nabízí ještě větší výběr uměleckých děl a dekorativních motivů

Prostřednictvím režimu Ambient mohou televizory QLED od společnosti Samsung poskytovat užitečné každodenní informace, jako je čas, počasí nebo nejnovější zprávy, případně zobrazovat další obsah včetně fotografií a reprodukcí uměleckých děl. Kromě toho je k dispozici ještě širší nabídka témat, díky níž si uživatelé mohou dotvořit své domácí prostředí a atmosféru dle vlastních představ. Pokud uživatelé zrovna aktivně nesledují televizi, mohou také synchronizovat obrazovku přístroje s právě přehrávanou hudbou. Automatický senzor úrovně okolního osvětlení, kterým je televizor vybaven, uzpůsobuje jas obrazovky automaticky světelným podmínkám, a minimalizuje tak spotřebu energie.

Více informací o televizorech QLED společnosti Samsung pro rok 2019 získáte na adrese www.samsung.com.

*Zdroj: IHS Markit, Technology Group, TV Sets Market Tracker, Q3 2018. Informace nebyly potvrzeny společností Samsung. Jakékoli spoléhání na tyto výsledky je na vlastní nebezpečí třetí strany. Další informace získáte na stránkách www.technology.ihs.com.

**Vlastnosti produktu se mohou lišit podle modelové řady.

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými transformačními myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení a digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, LSI systémů, polovodičů a LED displejů. Pro nejnovější informace navštivte Samsung Newsroom na adrese: http://news.samsung.com.