Advokátní kancelář Taylor Wessing poskytla právní poradenství společnosti BB Electronics A/S

20. 02. 2019 – Advokátní kancelář Taylor Wessing Česká republika poskytla právní poradenství dánské společnosti BB Electronics A/S v souvislosti s akvizicí lanškrounské skupiny Wendell působící ve vývoji a výrobě elektroniky. Koupí skupiny Wendell rozšířila BB Electronics A/S počet zemí, ve kterých má výrobní závody. Kromě Dánska  a nově České republiky vyrábí své produkty rovněž v Číně.

Tým advokátní kanceláře Taylor Wessing Česká republika ve složení advokatů Janka Brezániová, Thomas Rechberger, Ivana Meňhartová a dalších kolegů pražské pobočky Taylor Wessing doprovodila BB Electronics A/S celým právní poradenstvím, přes strukturování transakce až do vyjednávaní smluvní dokumentace, jakož i při uzavření celého procesu akvizice.

“Jsme velmi rádi, že jsme mohli asistovat u takovéto prestižní transakce, kde strany mají vysokou reputaci a jsou oceňovanými partnery na trhu,” uvedl Thomas Rechberger, partner Taylor Wessing Česká republika a vedoucí partner pro Corporate / M&A.

Akvizice a právní poradenství probíhala v druhé polovině roku 2018 a začátkem roku 2019. Strany se dohodly, že budou zachovávat důvěrnost ohledně podmínek transakce.

Společnost Wendell v současnosti zaměstnává více než 100 lidí. Mimo jiné na zakázku vyrábí a dodává elektroniku pro průmyslové podniky a také třeba výrobky pro zdravotnickou techniku. Firma má řadu zahraničních klientů, například ze Švédska, Francie, Německa, Slovenska či Polska. Loňský rok zakončila firma rekordním obratem přesahujícím 330 mil. korun.

O advokátní kanceláři Taylor Wessing:

Taylor Wessing je mezinárodní advokátní kancelář poskytující svým klientům celosvětově kompletní servis ve všech odvětvích jejich podnikání. Více než 1 100 právníků přistupuje k poradenství cílevědomě a o obchodních záležitostech klientů přemýšlí inovativně, čímž jim pomáhá uspět zejména v rychle se rozvíjejících oblastech. Taylor Wessing podporuje své klienty všude tam, kde chtějí podnikat. Celkem 33 kanceláří v Evropě, na Středních východě a v Asii, stejně tak dvě kanceláře v USA, nejsou jen symbolickým zastoupením;  jedná se o týmy se znalostí místního obchodního, průmyslového a kulturního prostředí, ale zároveň s mezinárodní zkušeností, která advokátní kanceláři umožňuje vždy poskytovat efektivní a integrovaná řešení.