Huawei rozšiřuje portfolio produktů o notebooky

Na pulty českých obchodů vůbec poprvé míří ultratenké notebooky řady MateBook od společnosti Huawei. Čeští zákazníci se dočkají skvělých přístrojů s elegantním nadčasovým designem a exkluzivními technologiemi. Už v březnu se můžou těšit na dvojici MateBook D a Matebook X Pro. Začátkem dubna přibyde MateBook 13, který je zatím žhavou novinkou.  

MateBook 13

Huawei MateBook 13 je první 13 palcový ultratenký notebook, kombinující FullView displej, špičkovou kvalitu a prémiový design. Model je vybaven osmou generací procesoru Intel® Core™ i5 8250U s integrovanou grafickou kartou Intel® UHD Graphics 620. To z nového MateBooku 13 dělá skvělé zařízení pro práci i zábavu, kdekoliv a kdykoliv.

Stylový navenek, výkonný uvnitř

MateBook 13 se pyšní stylovým, minimalistickým designem, hrany kovového těla byly zpracovány pomocí speciálního diamantového broušení, což přístroji dodává moderní prémiový vzhled. Díky kompaktním rozměrům 286 x 211 x 14.9 mm a váze pouhých 1,28 kg, je ideální společník pro všechny, kteří tráví spoustu času na cestách.

Huawei vytvořil obrazovku, která zajistí ten nejlepší zážitek. FullView displej zaplňuje celých 88 % plochy těla. Díky rámečkům širokým pouhých 4,4 mm však byla zachována jeho kompaktnost. Na rozdíl od jiných laptopů, které nabízí poměr stran 16:9, u MateBooku 13 nalezneme 2K displej v poměru 3:2 a s rozlišením 2160 x 1440 px. To dovoluje aplikacím zobrazit více obsahu na menší ploše a umožňuje tak pohodlnější práci.

Společnost si dala za cíl usnadnit a zefektivnit používání všech svých přístrojů. Jednou z novinek je tak tlačítko One Touch, které se nachází v pravém horním rohu přístroje. To kombinuje tlačítko pro zapnutí se čtečkou otisku prstu. Jedním stiskem tak může uživatel rychle zapnout či probudit počítač a pokračovat v práci bez nutnosti zadávat heslo nebo znovu přikládat prst.

Bohatou výbavu podtrhuje vysokokapacitní baterie, podsvícená klávesnice nebo sound system Dolby Atmos. Ten zajistí úžasný zážitek díky prostorovému zvuku a silným zvukovým efektům.

Huawei MateBook 13 také podporuje funkci Huawei Share 3.0, tu společnost představila spolu se smartphony řady Mate 20. Funkce umožňuje uživatelům snadno přenést soubory nebo fotografie mezi jejich notebookem a smartphony z řady Mate 20.

MateBook X Pro

Společnost Huawei uvedl na trh také prémiový notebook MateBook X Pro, který se pyšní špičkovými parametry a exkluzivním zpracováním. Ultratenké tělo přístroje je vyrobeno z hliníkové slitiny, která se běžně využívá v leteckém průmyslu, a následně bylo obroušeno diamantem. Celková tloušťka přístroje je pouhých 14,9 mm a váha 1,33 kg. Tento model se začne v Česku prodávat od 18. března.

Výkon bez kompromisů

MateBook X Pro je kompaktní, lehký ale přesto extrémně výkonný stroj. Uvnitř nalezneme procesor osmé generace Intel® Core™ i7 8550U, který je až o 40 % výkonnější než jeho předchůdce a grafickou kartu NVIDIA® GeForce® MX 150 se 2 GB GDDR5. Ta si hladce a bez problémů poradí i s těmi nejnáročnějšími úkony a hrami.  

Zařízení nabízí dotykový 13,9 palcový 3K displej se super jemným rozlišením 3000 x 2000 px, který zachytí i ty nejmenší detaily a živé barvy při prohlížení fotografií nebo videí v rozlišení 4K. Obrazovka je chráněna ultratenkým sklem Gorilla Glass, které je navrženo tak, aby na něm nezůstávaly otisky prstů.

Dlouhá výdrž baterie je při volbě notebooku klíčová. Huawei MateBook X Pro je proto vybaven vysokokapacitní 57,4 Wh baterií, která umí sama inteligentně řídit úsporu energie. Přístroj sám dokáže například zamrazit nepoužívané aplikace a uživatelé si tak mohou užívat až 12 hodin přehrávání videa, 14 hodin běžné práce nebo 15 hodin brouzdání na internetu.

Aby společnost Huawei uspokojila i ty nejnáročnější uživatele, vybavila notebook nespočtem dalších funkcí a vlastností. Notebook proto obsahuje tlačítko „One Touch“ se zabudovanou čtečkou otisků prstů, podsvícenou klávesnici, zvukový systém Dolby Atmos. Přístroj myslí také na bezpečí uživatelů a nabízí proto technologii Eye Comfort Mode, která filtruje nadměrné modré světlo a zmírňuje únavu očí při dlouhé práci před obrazovkou. MateBook X Pro je dodáván s napájecím adaptérem 65W USB-C, který podporuje rychlé nabíjení.

Huawei MateBook D

Huawei MateBook D je skvělou kombinací malých rozměrů, a přesto velkého displeje. Dynamický 15,6 palcový notebook s kvalitní konstrukcí a lehkým tělem je ztělesněním revolučních technologií a designu.

Navržen s precizností

Ačkoliv se MateBook D pyšní největší obrazovkou z představeného tria, není o nic méně kompaktní. S váhou pouhých 1,9 kg a tloušťkou 16,9 mm jde o lehkého a snadno přenositelného pomocníka na cesty. Tělo z hliníkové slitiny a speciální CNC úprava pomocí diamantu se postarají o prémiový vzhled.

Model disponuje grafickou kartou NVIDIA MX150 GPU a 2 GB videopamětí GDDR5 a procesorem osmé generace Intel® Core™ i5 8250U. Ten zajistí vysoký výkon při práci i zábavě.

15,6“ FHD IPS displej s rozlišením 1920 x 1080 px ohraničuje rámeček tenký pouhých 6,2 mm. Živé barvy obrazovky spolu s dynamickým zvukem sound systemu Dolby Atmos přemění sledování filmu či brouzdání po internetu na působivý zážitek pro všechny smysly.

Doporučená maloobchodní cena modelu MateBook X Pro je 43 999 Kč, MateBook 13 pak 22 999 Kč a MateBook D 19 999 Kč. Všechny modely budou v distribuci u prodejců Alza, CZC, Datart, Comfor, Mironet, Smarty a T.S.Bohemia.

– – –

Více informací o produktech Huawei naleznete na https://consumer.huawei.com/cz

Aktuální informace ze světa Huawei Consumer BG naleznete denně aktualizované na:
Facebook – CZ/SK: https://www.facebook.com/HuaweiMobileCZSK/
YouTube: https://www.youtube.com/huaweimobileczsk
Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobileczsk
Twitter: https://twitter.com/HuaweiCZ_SK

O Huawei Consumer Business Group
Produkty a služby Huawei jsou dostupné ve více než 170 zemích a využívá je třetina světové populace. V roce 2018 se společnost umístila na 2. místě v dodávkách chytrých mobilních telefonů. Patnáct R&D (výzkumných a vývojových) center bylo založeno v USA, Německu, Švédsku, Rusku, Indii a Číně. Huawei Consumer BG je jednou ze tří business divizí společnosti a soustřeďuje se na smartphony, PC a tablety, wearables a cloudové služby apod. Globální síť Huawei je postavena na 20 letech bohatých zkušeností v telekomunikačním průmyslu a jejím cílem je přinášet nejnovější technologie spotřebitelům na celém světě.