Nová paměť Western Digital UFS 3.0 EFD posiluje možnosti sítě 5G

Extrémní rychlosti sekvenčního zápisu a vysoké kapacity maximalizují možnosti sítě 5G

SAN JOSE, Kalifornie/Praha – 26. února, 2019 – Společnost Western Digital Corp. (NASDAQ: WDC) umožní v nastupujícím období 5G lepší práci s mobilními telefony. Western Digital představuje novou integrovanou paměť typu EFD, která poskytuje rychlosti a kapacity, které budou potřeba pro maximalizaci možností špičkových chytrých telefonů a mobilních zařízení v éře 5G. Nová paměť využívá vlastní vylepšenou firemní technologii 3D NAND s 96 vrstvami. Paměť iNAND® MC EU511 podporuje specifikace rozhraní Universal Flash Storage (UFS) 3.0 Gear 4/2. Díky vylepšené technologii iNAND SmartSLC Gen.6 dosahuje paměť sekvenčních rychlostí zápisu až 750 MB/s*, což umožní například uložit dvouhodinové video pouze za 3,6 sekund1.

Nový standard 5G slibuje ultra rychlé přenosové rychlosti, nízkou latenci, nízkou spotřebu energie a kapacity vysokorychlostní sítě pro všechny mobily a další mobilní zařízení. Nové možnosti si vyžádají vysoce rychlostní rozhraní, jako je USF 3.0 nejen u mobilních telefonů, ale u bezpočtu dalších zařízení v prostředí IoT.

„Chytré telefony se stávají centrem digitálního propojení,“ říká Oded Sagee, ředitel společnosti Western Digital pro paměťová zařízení, a dodává: „Vysoké rychlosti sítě 5G jsou nastaveny tak, aby dodávaly data až stokrát rychleji, než předchozí generace. To, mimo jiné, umožní nárůst aplikací AI na mnoha mobilních zařízeních. Umělá inteligence (AI) podporovaná integrovanými jednotkami NPU (Neural Processing Unit) umožní přístup k analýze dat a změní způsoby, jak využívat chytré telefony. Zpracování dat v reálném čase bude nutností a vyžádá si vysoké standardy při zachycení a ukládání dat a při přístupu k nim. Díky naší nové vestavěné paměti UFS 3.0 umožníme uživatelům maximalizovat přínos sítě 5G kdykoli, bez problémů, plynule a nepřetržitě.“

Zařízení spolupracující se sítí 5G a s rozhraním UFS 3.0 poskytnou vyšší výkon a nižší latenci pro aplikace, jako je rozšířená nebo virtuální realita (AR/VR) nebo pro mobilní hry. Navíc tyto vysoké přenosové rychlosti umožní uživatelům na svých mobilních zařízeních rychle stahovat a prohlížet si nebo přehrávat vysoce kapacitní multimediální formáty ve vysokém rozlišení a v rozlišení 4K/8K.  

Paměť iNAND MC EU511 atakuje čelní pozice v odvětví svým rychlým sekvenčním zápisem, který dosahuje až 750 MB/s a sekvenčním čtením, které je ve srovnání s předchozími modely téměř dvojnásobné. Nová paměť iNAND MC EU511 se dodává OEM partnerům v kapacitách 64 až 512 GB a je připravena posílit možnosti revoluční sítě 5G.

Společnost Western Digital nabízí ve svém odvětví nejširší produktové portfolio výrobků a řešení, která napomáhají lidem zachytit a uchovat digitální obsah, přistupovat k němu a transformovat jej. Více informací na webových stránkách Western Digital.

Western Digital vytváří ideální prostředí pro data. Společnost podporuje potřebné inovace, které pomáhají zákazníkům zaznamenávat a uchovávat stále rostoucí objem dat v jejich diversitě, a také nabízí možnost k uloženým datům snadno přistupovat a transformovat je. Kdekoli se data nacházejí, od pokročilých datových center přes mobilní snímače až po osobní zařízení, špičková řešení Western Digital poskytují nástroje, jak využít všech možností dat. Datacentrická řešení společnosti Western Digital jsou na trhu dostupná pod značkami G-Technology™, HGST, SanDisk®, Tegile™, Upthere™ a WD®.

* 1MB = 1 000 000 bajtů. Na základě interního testování.

1) Komprese H.265  a velikost souboru 4,5 GB.