Samsung představuje na veletrhu MWC 2019 kompletní technologická řešení pro sítě 5G, která nově definují celý segment

Společnost Samsung uvádí do života svět sítí 5G a představuje pokročilé čipy i síťová zařízení a rovněž další generaci přístrojů

Praha, 26. února 2019 – Společnost Samsung Electronics odstartovala veletrh MWC 2019 dalším posunutím stávajících hranic a urychlením vývoje technologií 5G. Oznámila nová partnerství a inovace zaměřené na spotřebitele i podniky. Mezi nově představené novinky patří nová generace mobilních zážitků, které nabídne telefon Galaxy S10 5G, i příspěvky k dalšímu rozvoji vizionářské cesty ke konektivitě a nově nastupující éře propojeného života, v jejímž předvoji Samsung stojí.

Samsung na veletrhu MWC 2019 ukáže, jak prostřednictvím inovací, otevřených řešení a rozsáhlé škály nových řešení razí cestu rozvoji sítí 5G, které změní způsob, jakým spolu lidé zůstávají navzájem v kontaktu a komunikují. Samsung na veletrhu MWC 2019 poprvé vystavuje svůj nový mobilní telefon Galaxy S10 5G, který je vybaven nejlepším dostupným hardwarem a softwarem umožňujícím naplno využít potenciál 5G. K vidění je také celá řada dalších zařízení umožňujících masivní nasazení sítí 5G. Patří mezi ně nová generace vícerežimových čipů pro modemy a rádiové moduly, které jsou menší, energeticky úspornější a podporují nejmodernější technologie, a jsou tak dokladem špičkových inovací společnosti Samsung i mimo segment mobilních a obrazových zařízení. Samsung také oznámí nová partnerství uzavřená s operátory a dodavateli technologií, která zajistí dostupnost technologií 5G pro každého.

„Společnost Samsung věří v inovace, které mají dopad na životy spotřebitelů,“ uvedl DJ Koh, prezident a generální ředitel divize IT & Mobile Communications společnosti Samsung Electronics. „Již více než 35 let stojíme v čele rozvoje celého odvětví a uvádíme na trh hardware a služby, které přinesly spotřebitelům revoluční změny. Na letošním veletrhu MWC představujeme náš rozrůstající se ekosystém připojených zařízení v celé jeho pozoruhodné šíři počínaje od komplexních řešení pro sítě 5G, která zcela mění stávající pravidla hry, až po skvělé nové přírůstky do rodiny Galaxy, jakými jsou zařízení Galaxy Fold a Galaxy S10 5G.“

S novými mobilními zařízeními se Samsung stává průkopníkem nadcházející dekády

V uplynulém desetiletí stála společnost Samsung v čele výzkumu a vývoje v oblasti 5G a plodem tohoto úsilí je transformace 5G z ambiciózního teoretického konceptu v realitu. Společnost dokázala jako první na světě vyvinout zařízení umožňující dosáhnout v sítích 5G gigabitových přenosových rychlostí, nabídla první řešení pro předávání spojení 5G mezi několika buňkami mobilních sítí, a nyní představuje také první chytrý telefon určený pro sítě 5G – Galaxy S10 5G.

Galaxy S10 5G přináší zákazníkům bezkonkurenční výkon, rychlost a konektivitu a nabízí nejvýkonnější sadu funkcí, jaká byla kdy u telefonu řady Galaxy S k vidění. Díky podpoře sítí 5G dokáže Galaxy S10 5G přenášet data až zhruba 20krát rychleji než v sítích 4G, což umožňuje poskytnout kvalitativně lepší zážitek z používání mobilních sítí, např. včetně možnosti vytvořit z telefonu výkonný hotspot, podpory extrémně rychlého streamování, videohovorů v rozlišení 4K nebo podpory mobilních her nové generace.

Vedle vývoje mobilních zařízení podporujících sítě 5G rozšiřuje společnost Samsung nadále svůj rozsáhlý ekosystém zařízení nabízejících lákavé nové mobilní možnosti a výkon, ať už jsou to nositelné přístroje či tablety. Na letošním MWC představuje Samsung své nejnovější produktové inovace, jejichž vzájemnou bezproblémovou spolupráci zaručuje příslušenství k renomované řadě Galaxy.

  • Se zařízením Galaxy Fold se před námi otevírá budoucnost: Vyzkoušejte první dynamický displej AMOLED Infinity Flex s 7,3palcovou úhlopříčkou, který nabízí zařízení Galaxy Fold. Inovativní zařízení Galaxy Fold dává vzniknout zcela nové mobilní kategorii a nabízí průlomový design a zcela nový uživatelský zážitek.
  • Nová řada telefonů Galaxy S je oslavou jednoho desetiletí inovací: Řada Galaxy S10 zahrnuje čtyři jedinečná prémiová zařízení včetně modelu 5G, a je navržena, aby poskytovala funkce nové generace, ať už se jedná o displej, fotoaparát či špičkový výkon.
  • Nová řada Galaxy A posiluje portfolio chytrých telefonů střední třídy: Telefony Galaxy A50 a A30 nabízejí inovace zásadních funkcí a mohou se pochlubit špičkovými parametry. Nová řada, jež je navržena pro způsob, jakým dnes spolu navzájem komunikujeme, nabízí řadu variant, kterými chce rodina výrobků Galaxy oslovit ještě rozmanitější skupinu spotřebitelů.
  • Vyvážený a propojený život s novými nositelnými přístroji Galaxy: Samsung rozšiřuje ekosystém produktů Galaxy o hodinky Galaxy Watch Active a sluchátka Galaxy Buds. Toto nositelné příslušenství určené pro spotřebitele, kteří dbají o své zdraví, dodává zdravému životnímu stylu módní nádech.
  • Všestranný Galaxy Tab S5e: Galaxy Tab S5e je nový supertenký, lehký a elegantní tablet s výkonnými zábavními funkcemi zasazenými do stylového a cenově dostupného zařízení, které jako vůbec první tablet obsahuje inteligentního asistenta Bixby.

Komerční řešení společnosti Samsung přinášejí praktické využití sítí 5G

Společnost Samsung stojí v čele komerčního vývoje technologií 5G a uspořádá několik ukázek jejich praktického uplatnění:

 

  • Praktická ukázka rozhraní 5G NR s využitím sítě a chytrého telefonu Samsung v pásmu 3,5 GHz a 28 GHz: Na prvním chytrém telefonu 5G připojeném k síťovým řešením 5G společnosti Samsung bude živě předvedena mobilní cloudová hra. Kromě toho bude provedena ukázka využití technologie 5G Multi-user MIMO.

 

  • První živé vysílání přes síť 5G na veletrhu MWC 2019: První živé vysílání „Mobile World Live TV“ sdružení GSMA s využitím síťových řešení 5G společnosti Samsung v Broadcast Village v Gran Via. Živé vysílání bude k dispozici po celém veletržním areálu a v 280 hotelích v Barceloně.
  • Živá ukázka technologie 5G pro průmyslové využití: Společnosti Samsung, Cisco a Orange Spain představí ve stánku společnosti Orange (Hall3 3K10) nejrůznější příklady využití sítí 5G a ukáží na nich, jak lze nízkou latenci a vysokou rychlost technologií 5G uplatnit v průmyslu.
  • Automatizovaná síťová řešení společností Samsung a Zhilabs: Společnosti Samsung a Zhilabs, kterou získal Samsung prostřednictvím akvizice v říjnu 2018, uspořádají živou ukázku řešení pro správu sítě 5G s využitím umělé inteligence. Toto řešení pomáhá operátorům automaticky optimalizovat provoz sítě 5G.

Nová generace čipových sad 5G

Samsung také představí novou generaci čipových sad pro RF moduly pro sítě 5G provozované v pásmech 28 GHz a 39 GHz. Díky těmto novým RF čipovým sadám budou základnové stanice 5G společnosti Samsung oproti svým předchůdcům přibližně o 25 procent menší, lehčí a energeticky úspornější.

Základnové stanice 5G využívají téměř tisíc antén a několik radiofrekvenčních integrovaných obvodů (RFIC), aby dostatečně využily pásmo milimetrových vln. Čipová sada nové generace společnosti Samsung pomáhá zvýšit výkon síťového vybavení tím, že snižuje hladinu šumu a zlepšuje charakteristiky linearity RF výkonového zesilovače.

„Společnost Samsung je jedním z prvních inovátorů v oblasti komerčních služeb 5G v pásmech nad i pod 6 GHz, a může tedy těžit z dosud nabytých zkušeností a odborných znalostí. Díky tomuto vedoucímu postavení se nám do února 2019 podařilo dodat již více než 36 000 základnových stanic pro sítě 5G,“ uvedl Paul Kyungwhoon Cheun, výkonný viceprezident a ředitel divize Networks společnosti Samsung Electronics. „Jsme jedinou společností na světě, která nasazuje a dodává kompletní řešení 5G v USA a Koreji, a i nadále budeme pokračovat v inovativním úsilí a posouvání hranic v oblasti technologií 5G.“

Portfolio čipů společnosti Samsung zahrnuje Exynos Modem 5100, který plně vyhovuje standardu 3GPP 5G NR, a podporuje tak nová kmitočtová spektra, pod i nad 6 GHz, pro datové přenosy rychlostí až 6 Gb/s. Dokladem inovativních schopností a technologické inovace společnosti Samsung je sortiment jejích výrobků pro sítě 5G.

Navštivte stánek společnosti Samsung na veletrhu MWC 2019

Návštěvníci, kteří se chtějí osobně seznámit s kompletními řešeními 5G společnosti Samsung a zhlédnout praktické ukázky jejich použití, mohou navštívit oficiální stánek společnosti Samsung, který se nachází v hale 3, a stánek síťových řešení společnosti Samsung 2M20 v hale 2 (pouze pro pozvané).

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými transformačními myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení a digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, LSI systémů, polovodičů a LED displejů. Nejnovější informace najdete v Samsung Newsroom na adrese http://news.samsung.com.