Hvězda sládků: Prazdroj rozjíždí novou certifikaci hospod se špičkově ošetřeným a čepovaným pivem

Praha, 4. března 2019 – Plzeňský Prazdroj přichází s novým komplexním oceněním pro hospody, které se nejlépe starají o pivo a umí ho i správně načepovat. Ty nejlepší z celé České republiky se mohou na jeden rok pyšnit titulem Hvězda sládků. Prazdroj ho pro letošní rok udělil více než 300 provozovnám.

Hvězda sládků je komplexní hodnocení hospod. Ty, které ocenění získaly, prošly v loňském roce úspěšně dvěma koly certifikace. Experti Prazdroje se nejprve zaměřili na technické parametry: zda hospoda pivo správně skladuje, jak se stará o pivní vedení a výčep, zda pivo nabízí vždy čerstvé v souladu s doporučením pivovaru nebo jestli používá správný tlačný plyn. V druhém kole pak následovaly anonymní degustační zkoušky a kontrola správného čepování. „Jen ti hospodští, kteří uspěli v obou kolech certifikace, nakonec získali Hvězdu sládků. Ocenění udělujeme na jeden kalendářní rok, abychom dokázali reflektovat aktuální kvalitu. Během letošního roku budeme hospody hodnotit znovu, a to nejen ty, které se titulem již pyšní, ale i další, které se nám sami přihlásí,“ uvádí obchodní ředitel Plzeňského Prazdroje Tomáš Mráz.

Ocenění Hvězda sládků vytvořil Prazdroj proto, aby dal lidem vědět, kam mohou zajít na opravdu špičkově ošetřené a načepované pivo s garancí pivovaru. A také proto, aby ocenil hospodské, kteří mu dávají tu nejlepší péči. „Sládek pivo vaří, ale výčepní jej dělá – to je známá věc. Proto máme řadu programů na podporu hospod, například školení čepování, zvýšení kvality výčepní techniky, instrukce ohledně sanitace nebo vylepšení vzhledu hospod. Kromě toho chceme hospodské také motivovat k příkladné péči o pivo a ty nejlepší odměnit. Proto vznikla Hvězda sládků, která má spotřebitelům ukázat, kde si vychutnají to nejlépe ošetřené a načepované pivo. Věřím, že ocenění hospodám pomůže a přiláká jim další nové návštěvníky,“ říká Tomáš Mráz.

Hvězdu sládků získalo pro rok 2019 více než 300 hospod a restaurací z celé ČR, jejich seznam s podrobnou mapou a navigací je k dispozici na webových stránkách www.hvezdasladku.cz. Každá oceněná hospoda získala také plaketu, kterou si může umístit ve svém interiéru.

Ocenění mohou získat provozovny, které čepují některou ze značek Prazdroje, a které dodržují nejvyšší standardy péče o pivo a jeho čepování. V případě, že některá v hodnocení neuspěje, Prazdroj se bude snažit ji dále rozvíjet, aby ji připravil na získání titulu. Jde tak o jeho další počin v podpoře hospod a jedinečné české pivní kultury.

  • S exportem do více než 50 zemí celého světa je Plzeňský Prazdroj lídrem mezi výrobci piva v regionu a největším exportérem českého piva.
  • Za pozitivní působení v oblasti společenské odpovědnosti získal v roce 2018 Plzeňský Prazdroj čtyři významná ocenění v soutěži Business pro společnost TOP odpovědná firma a stal se tak jednou z nejoceňovanějších českých společností v oblasti firemní odpovědnosti v České republice.