Ondřej Matuštík je finančním ředitelem DataSpring

Praha, 4. března 2019 – Novým finančním ředitelem společnosti DataSpring a zároveň jejím jednatelem se stal v únoru Ondřej Matuštík. Bude zodpovědný za firemní finance, controlling, právní oddělení a také backoffice. Ondřej Matuštík zastává pozici finančního ředitele rovněž ve společnosti AUTOCONT.

Ondřej Matuštík má dlouholeté zkušenosti v oblasti finančního řízení, ekonomiky, nákupu, IT či HR ve firmách působících v ČR, ale i v zahraničí. Působil v analytické  společnosti GoodData, nejprve na pozici manažera pro finance a strategie, od roku 2015 zastával post finančního ředitele. V ČR vedl oddělení HR a Recruitment a také globální interní IT a analytický tým. Zahraniční zkušenosti sbíral v čele globálního sales operations týmu v San Franciscu. Poslední rok se plně věnuje řízení financí skupiny AUTOCONT jak na českém, tak na slovenském trhu.

„Do DataSpringu přicházím se zkušenostmi z oblastí IT, datacenter i financí a pevně věřím, že se mi je tady podaří v plné míře zúročit. Firmě se daří, roste, a já bych se rád již od začátku podílel na jejím dalším růstu,“ říká Ondřej Matuštík, finanční ředitel DataSpring. Zároveň dodává: “Počátkem tohoto roku se DataSpring připojil do skupiny AUTOCONT. To přinese určité synergické efekty, zejména díky propojení obchodní sítě AUTOCONTu s kompetencemi DataSpringu v oblasti dodávky cloudových služeb.“

Ondřej Matuštík vystudoval Finanční a pojistnou matematiku na MFF UK a Informatiku na Vysoké škole ekonomické v Praze. Titul  Ph.D. z Informatiky získal rovněž na VŠE. V rámci společnosti AUTOCONT zastává pozici finančního ředitele a je členem představenstva.

Ve volném čase se věnuje svému vinařství, rád chodí po horách a jezdí na kole.

DataSpring

DataSpring byl v roce 2016 vyhodnocen dle Delloite Fast 50 jako nejrychleji rostoucí technologická společnost v České republice. Z vlastního datového centra umístěného v ČR, které získalo prestižní mezinárodní certifikaci TIER III, poskytuje širokou škálu cloudových (IaaS, PaaS, BaaS, SQLaaS, OpenDBaaS), security (LogDock, DDoS Guard, vDC, SpamHunter) a konzultačních služeb. DataSpring realizuje projekty v oblasti Business Inteligence a věnuje se také oblasti GDPR. Společnost je držitelem certifikace Systému řízení bezpečnosti informací (ISMS) ISO/IEC 27001:2017. Obě tyto certifikace zaručují vysokou úroveň dostupnosti služeb a jejich kvality.

DataSpring v současnosti zaměstnává téměř 80 profesionálů. Firma je členem investiční skupiny KKCG. Více informací o společnosti a jejích službách naleznete na www.dataspring.cz.