Nordic Telecom fandí inovacím, je součástí mezinárodního projektu CIPA

Praha 8. března 2019 – Telekomunikační operátor Nordic Telecom se stal součástí Česko-izraelské spolupráce v oblasti inovací. V rámci akcelerátoru CIPA aktivně zapojuje tým studentů ČVUT a Technionu s podporou mentorů a odborníků do svých telekomunikačních projektů.

Průřezovým tématem prvního ročníku Česko-izraelského akcelerátoru (CIPA) je Smart city. Slavnostního zahájení 7. března 2019 v rezidenci velvyslance Státu Izrael v České republice se zúčastnili významní představitelé z oblasti vzdělávání, průmyslu i veřejnoprávního sektoru.

Mezinárodní studentský tým z ČVUT v Praze a izraelské univerzity Technion v Haifě bude pod vedením zkušených mentorů navrhovat inovativní řešení konkrétních zadání průmyslových partnerů.

„Nordic Telecom se jako progresivní telekomunikační operátor soustředí na konsolidaci ISP trhu a také budování vlastního produktu pro rezidentní zákazníky. Kromě toho provozuje dedikované mobilní sítě pro kritické aplikace a IoT pro firemní zákazníky. Na těchto našich dvou aktivitách budou moci zahraniční studenti realizovat své nápady a vize,“ řekl na zahájení projektu Jan Čornej, jednatel Nordic Telecom.

Unikátní akcelerátor CIPA je výsledkem dlouhodobé spolupráce mezi Českou republikou a Státem Izrael v oblasti podpory inovací.

„Po celý průběh projektu je studentům k dispozici náš tým profesionálních techniků a expertů na telekomunikační technologie a zároveň jim budou odbornou oporou při řešení jejich zadání. Věříme, že výsledky této spolupráce budeme schopni uvést do praxe a přinést dodatečnou hodnotu našim zákazníkům,“ dodal Čornej.