ESET je podle IDC MarketScape lídrem v oblasti managementu ochrany před mobilními hrozbami

Praha 11. března 2019 – Bezpečnostní společnost ESET se stala hlavním hráčem (Major Player) v přehledu IDC MarketScape: Globální řešení managementu ochrany pro mobilní zařízení 2018/19 (dokument # US44521018, prosinec 2018), v němž se srovnávaly produkty 14 hlavních dodavatelů bezpečnostního řešení pro správu mobilních zařízení.

„Integrace ochrany mobilních zařízení do větších produktových balíků společnosti ESET je výhodná pro zákazníky standardních bezpečnostních řešení této značky. Spojení bezpečnostních funkcí a správy počítačů a mobilních zařízení jsou zvláště cenné, pokud firmy spravují velké množství zařízení s operačním systémem Adroid na bázi BOYD (soukromá zařízení používaná pro pracovní účely),“ uvádí zpráva IDC MarketScape.

Nárůst mobilních hrozeb

Zatímco tradiční druhy výpočetní techniky čelí obecně většímu nebezpečí v oblasti internetových hrozeb, manažerské týmy zaměřené na mobilní zařízení se stále více zabývají otázkou zabezpečení těchto přístrojů. Ta je stále palčivější – zejména kvůli nárůstu počtu phishingových útoků a sociálního inženýrství zaměřených na uživatele mobilních zařízení. Mnoho společností využívá jako základní strategii pro správu mobilních zařízení Enterprise Mobility Management (EMM), ale pouze software Mobile Threat Management dokáže aktivně vyhledávat hrozby a zabývat se škodlivými aplikacemi, což neustále zvyšuje jeho význam.

„Uznání společnosti ESET ze strany IDC MarketScape coby významného hráče a dodavatele jednoho z nejdůležitějších IT nástrojů je důkazem kvality a síly nabídky mobilních bezpečnostních produktů společnosti ESET a potvrzením našich schopností ve stále důležitějším oboru softwaru pro management ochrany mobilních zařízení. Firmy z celého světa se mohou spolehnout na odborné zázemí společnosti ESET a zajistit si tak potřebnou bezpečnost, což ocenění IDC MarketScape potvrzuje,“ říká Zuzana Legáthová, manažerka analytického oddělení ve společnosti ESET.

O IDC MarketScape

IDC MarketScape poskytuje přehled o konkurenceschopnosti dodavatelů informačních a komunikačních technologií na daném trhu. Metodologie výzkumu využívá důslednou scoringovou metodiku založenou na jak kvalitativních, tak kvantitativních kritériích, která vedou k jedinečnému grafickému znázornění pozice každého dodavatele na daném trhu. IDC MarketScape poskytuje jasný rámec, v němž lze smysluplně porovnávat nabídku a možnosti produktů a služeb a současné i budoucí faktory úspěšnosti trhu s IT a telekomunikačními dodavateli. Tato analýza rovněž poskytuje technologickým zákazníků 360 stupňové hodnocení silných a slabých stránek současných i budoucích dodavatelů.

O společnosti ESET

Společnost ESET již od roku 1987 vyvíjí bezpečnostní software pro domácí i firemní uživatele. Ten drží rekordní počet ocenění a díky němu může více než 100 milionů uživatelů bezpečně objevovat možnosti internetu. Široké portfolio produktů ESET pokrývá všechny populární platformy včetně mobilních a poskytuje neustálou proaktivní ochranu při minimálních systémových nárocích. ESET se stal první společností, která díky dlouhodobě vysoké úrovni ochrany získala 100 ocenění prestižního magazínu Virus Bulletin VB100. Za těmito úspěchy stojí zejména dlouhodobé investice do vývoje. Jen v České republice nalezneme tři vývojová centra a to v Praze, Jablonci nad Nisou a Brně. Společnost ESET má lokální zastoupení v Praze, celosvětovou centrálu v Bratislavě a disponuje rozsáhlou sítí partnerů ve více než 200 zemích světa.