Oceňované SSD disky Western Digital řady WD Blue nyní i ve formátu NVMe

Nové ultratenké SSD disky NVMe nabízejí oproti modelům SATA až třikrát vyšší výkon

SAN JOSE, Kalifornie/Praha – 14. března, 2019 – Společnost Western Digital Corp. (NASDAQ: WDC) s vedoucím postavením v segmentu řízení infrastruktury dat zrychluje přechod na formát NVMe u špičkových úložišť pro počítače a přidává nový model typu NVMe™ do svého portfolia oceňovaných disků SSD WD Blue®. Nový disk WD Blue SN500 NVMe SSD poskytuje třikrát vyšší výkon oproti předchozím modelům SATA a současně si udržuje vysokou spolehlivost dosaženou u produktové řady WD Blue. Nový disk WD Blue SN500 NVMe SSD je optimalizovaný pro multitasking a náročné aplikace a poskytuje téměř okamžitý přístup k souborům a počítačovým programům, což ocení především počítačový nadšenci a všichni, kdo vytváří digitální obsah.

Nový disk WD Blue SN500 NVMe SSD společně s vysoce uznávaným SSD diskem WD Black® SN750 NVMe posiluje možnosti škálovatelnosti architektury SSD u počítačů. Je postaven na vlastní technologii 3D NAND Western Digital, vlastním firmware i firemním ovladači a poskytuje rychlosti sekvenčního čtení a zápisu až 1 700 MB/s, respektive 1 450 MB/s (u modelu 500 GB). Nové disky mají i nízkou spotřebu, jen 2,7 W.

Požadavky na nová úložiště neustále rostou s tím, jak roste pracovní zatížení. Nové disky WD Blue SN500 NVMe SSD zajišťují mimo jiné ve srovnání s formátem SATA i stabilně udržitelné hodnoty zápisu a poskytují vše, co vyžadují rozvíjející se technologie proto, aby poskytovali špičkový výkon.

„V odvětví PC zažíváme přechod od protokolu SATA k NVMe a zákazníci očekávají, že se počítače stanou ještě rychlejšími, s minimální prodlevou odezvy systému,” říká Don Jeanette, za TrendFocus, a dodává: „I v segmentu běžných počítačů pozorujeme, že jejich uživatelé vytvářejí stále vice digitálního obsahu, jako je zpracování videa v rozlišení 4K nebo 8K. Navíc tento obsah dále sdílejí. Obecně platí, že zpracovávají i na svých počítačích stále větší objem dat. Nové, rychlejší úložiště WD Blue SN500 NVMe SSD jednoduše umožní rychlejší načítání velkých souborů.”

„Přechod z rozlišení 4K na 8K znamená vhodnou příležitost pro všechny, kdo pracují s foto a video soubory, kdo vytvářejí digitální obsah i pro počítačové nadšence, přejít z formátu SATA na NVMe,” doplňuje Eyal Bek, viceprezident pro marketing, datová centra a klientská řešení společnosti Western Digital, a dodává: „WD Blue SN500 NVMe SSD umožní zákazníkům postavit vysoce výkonné PC nebo notebook s vysokými rychlostmi a dostatečnou kapacitou za použití spolehlivého, odolného disku v ultratenkém formátu.”

Cena a dostupnost

Nové SSD disky WD Blue SN500 NVMe budou k dostání v kapacitách 250 GB a 500 GB a formátu  M.2 2280 PCIe Gen3 x2.

Doporučená koncová cena je 67 EUR pro model 250 GB (WDS250G1B0C) a 97 EUR pro model 500 GB (WDS500G1B0C). Pro vice informací navštivte webové stránky: Western Digital.  

——

Western Digital vytváří ideální prostředí pro data. Společnost podporuje potřebné inovace, které pomáhají zákazníkům zaznamenávat a uchovávat stále rostoucí objem dat v jejich diversitě, a také nabízí možnost k uloženým datům snadno přistupovat a transformovat je. Kdekoli se data nacházejí, od pokročilých datových center přes mobilní snímače až po osobní zařízení, špičková řešení Western Digital poskytují nástroje, jak využít všech možností dat. Datacentrická řešení společnosti Western Digital jsou na trhu dostupná pod značkami G-Technology™, HGST, SanDisk®, Tegile™, Upthere™ a WD®.