Viveport Infinity nabídne neomezený přístup k virtuálním zážitkům

Předplatné ve výši 399 Kč zpřístupní uživatelům více než 600 titulů již 2.4.2019. Společnost navíc zvyšuje podíl vývojářů na tržbách ze 70 na 80 %.

Praha, 14. března 2019 – Společnost HTC dnes oznámila datum spuštění očekávané služby Viveport Infinity. Ta bude dostupná za cenu 399 Kč měsíčně. Uživatelé, kteří si zvolí roční předplatné zaplatí pouze 2 999 Kč. Za zmíněnou cenu získají nadšenci pro virtuální realitu možnost neomezeně využívat více než 600 aplikací a her. Nechybí mezi nimi Angry Birds VR, okouzlující malování v aplikaci Tilt Brush, ani nová strategie od Vertigo Games Skyworld.

Na neomezenou virtuální realitu se mohou těšit i stávající předplatitelé služby Viveport Subscription. Těm budou 2.4.2019 zrušena stávající omezení, aniž by museli cokoli doplácet. Aktuální cena pro ně bude zachována až do konce roku 2019. Noví uživatelé mohou zahájit 14denní zkušební období zdarma již nyní a následně ušetřit.

„Vytvořili jsme nový model distribuce VR obsahu, který uživatelům dává možnost neustálého objevování nových zážitků, aniž by museli jednotlivé tituly zakoupit.” řekl prezident obchodu Viveport Richard Steiber. „Věříme, že výhodný a pohodlný přístup k obsahu fanoušci ocení. Těší nás také rostoucí zájem, díky kterému můžeme vývojářům nabídnout široké publikum a nyní i vyšší podíl na tržbách.“

Viveport Infinity bude dostupný uživatelům zařízení Vive a Oculus Rift. Přístupný bude i pro majitele nezávislých headsetů využívajících platformy Vive Wave jako je Vive Focus Plus, Shadow VR, nebo Pico Neo. Ti si budou moci užívat kompatibilních titulů bez omezení i na cestách.

Zvýhodnění pro předplatitele

Kromě širokého portfolia aplikací a her se mohou předplatitelé těšit i na bohaté bonusy. Každý měsíc například získají 10% slevu na nákup jakékoli hry z obchodu Viveport. Chybět nebudou ani víkendové slevy a speciální nabídky placených titulů zdarma. K příležitosti spuštění Viveport Infinity si HTC připravilo také slevu na více než 100 titulů v obchodě Viveport, které budou v platnosti od 2.4.2019 do 7.4.2019.

Viveport Infinity nadchne i vývojáře

Z nezávislosti služby na konkrétním HW budou profitovat i vývojáři, kterým umožní oslovit více uživatelů. Nárůst audience zajistí i fakt, že se fanoušci nebudou muset při výběru titulů omezovat. Společnost HTC navíc oznámila, že od 1.4.2019 navýší vývojářům podíl z tržeb ze 70 na 80 %.

„Díky Viveport Subscription se nám podařilo zvýšit množství hráčů a vytvořit kolem The Wizards aktivní komunitu,“ říká vedoucí marketingu a distribuce Carbon Studio Paweł Gajda. „Viveport Subscription se stalo významným zdrojem našich příjmů a nemůžeme se dočkat na propojení s dalšími hráči, kteří přijdou prostřednictvím Viveport Infinity.“

O systému virtuální reality HTC Vive™

HTC Vive je první komplexní systém virtuální reality společnosti HTC, který je od základu designován pro virtuální realitu v pokojovém měřítku (room-scale VR). Vive přináší, díky nastavitelnému headsetu, dvěma bezdrátovým ovladačům s HD haptickou odezvou a preciznímu snímáním pohybu v rozsahu 360°, ohromující vizuální zážitek a možnost přirozené interakce s virtuálním prostředím. Zároveň systém umožňuje bezdrátové spojení s mobilním telefonem a přenos jeho nejdůležitějších funkcí do virtuální reality, stejně jako propojení s reálným světem pomocí vestavěné kamery. Tyto technologie praktickým způsobem zvyšují bezpečnost a umožňují bezstarostné ponoření do virtuální reality, díky kterému hráče virtuální světy zprostředkované systémem HTC Vive pohltí vizuálně, fyzicky i emocionálně. Více informací na www.htcvive.com.