DayZ od Bohemia Interactive vyjde na Xbox One ve verzi 1.0

Praha, 15. března 2019 – Společně s premiérou filmového traileru během Inside Xbox show oznámily společnosti Bohemia Interactive a Microsoft, že open world survival hra DayZ vyjde, společně s velkým updatem, na Xbox One 27. března 2019. DayZ opustí program Xbox Game preview po sedmi měsících early access vývoje a úzké spolupráci s komunitou. Stejně jako v případě PC verze mají vývojáři naplánovanou celou řadu updatů, kterými budou Xbox verzi obsahově i funkčně po vydání vylepšovat. Nicméně již základní verze 1.0 nabídne spoustu hodin skvělých zážitků pro stávající i nové hráče.

KAŽDÝ DEN PŘINÁŠÍ NOVÝ PŘÍBĚH, VÁŠ PŘÍBĚH

Hrozba virtuální permanentní smrti, po které musí hráč začínat od nuly, a nutnost obstarat si všechno potřebné k přežití znamenají, že se každý do DayZ zcela ponoří od první sekundy navzdory tomu, že hra nevypráví žádný konkrétní příběh. Příběh vytváří hráč pro sebe i spoluhráče v každé nové hře. Nikdo dopředu neví, co jej čeká. Když se všech 60 hráčů sejde na serveru v jedné hře, může to vyústit v krátkou akční přestřelku, ale i v hodiny trvající hru na schovávanou. Obě varianty a všechno mezi tím vzbuzuje emoce a produkuje adrenalin, který není nikde jinde k vidění.

Tento klíčový aspekt DayZ se společnost Bohemia Interactive rozhodla veřejnosti přiblížit CGI trailerem, který představuje jednu z nespočtu situací, jaké mohou hráči v DayZ zažít – setkání s bandou hrdlořezů, přežití těžkého zranění, naplánování a provedení odplaty na tisíc různých způsobů. S trochou představivosti může v DayZ každý zažít to samé, co je k vidění v traileru.

Trailer je ke zhlédnutí zde: https://www.youtube.com/watch?v=hUH2rrHtnFs

CO NABÍDNE VERZE 1.0

DayZ verze 1.0 vychází na Xbox One díky velké pomoci Xbox Game Preview komunity, která se v uplynulých měsících výrazně podílela na směřování vývoje celé hry. Ve srovnání například s lednovou Game Preview verzí nabídne verze 1.0 vylepšené ovládání, příjemnější správu inventáře a obecně lepší výkon a stabilitu ve hře i na serverech. Stejné startovní podmínky pro všechny hráče by pak měl zajistit reset postav a serverových dat z Game Preview období.

Vydáním verze 1.0 samozřejmě vývoj Xbox One verze DayZ nekončí. Tvůrci z Bohemia Interactive připravují na rok 2019 sérii zdarma dostupných updatů, které rozšíří hru obsahově (nové zbraně a vozidla) a prohloubí herní zážitek.

do 27. března je DayZ v rámci Game Preview programu dostupná za cenu 39,99 EUR. Po vydání verze 1.0 si mohou hru zájemci pořídit za 49.99 EUR.

Nakonec důležitá zpráva pro majitele PlayStation 4 – DayZ vyjde na konzoli od Sony v průběhu roku 2019.

Více informací se rovněž dozvíte na našem dev blogu:

https://dayz.com/article/developer-updates/xbox-one-launch-march27