Portál Atosu pro dobrovolníky na Olympijské hry 2020 v Tokiu zaznamenal rekordních 200 tisíc přihlášek

Tokio, Paříž, Praha, 15. března 2019 – Společnost Atos připravila úspěšnou online platformu pro dobrovolníky, kteří se chtějí podílet na organizaci Olympijských her 2020 v Tokiu. Portál, který byl spuštěn v září 2018, překonal všechna očekávání. Přihlásilo se přes něj už 200 000 dobrovolníků, a to do začátku olympijských her zbývá ještě necelý rok a půl.

Tým Atosu navrhl portál tak, aby byl pro dobrovolníky jednoduše použitelný. Vůbec poprvé je možné přihlásit se pomocí sociálních sítí. Služba je součástí balíčku aplikací Olympic Management System. Ten zahrnuje i další služby, jako jsou sportovní výsledky a kvalifikace, akreditace, řízení pracovních sil a rozpis soutěží.

Portál usnadňuje náborový a výběrový proces olympijských her – pomáhá na konkrétní pozici vybrat člověka, který má potřebné dovednosti, zajišťuje pravidelnou komunikaci v jednotlivých krocích přihlašovacího procesu, rozesílá pozvánky na pohovory a sestavuje rozvrhy pro ty, kteří úspěšně prošli výběrem a stanou dobrovolníky.

Kromě toho Atos během příprav na LOH 2020 v Tokiu úspěšně otestoval Delivery Acceptance pro první balík systému ODS (Olympic Diffusion System). Konsolidovaná verze zahrnuje komentátorský systém CIS (Commentator Information system), služby Info a MyInfo a také zveřejňování oficiálních výsledků soutěží na oficiální webové stránce. Atos bude se svými testovacími aktivitami pokračovat podle plánu, do léta 2020 půjde celkem o 200 tisíc hodin.

Michèle Hyronová, Chief Integrator pro olympijské hry v Atosu, vysvětluje: „Atos dodává kritické IT systémy pro olympijské hry již několik let. Při pořádání takto obrovské akce je naprostou nutností organizovanost a schopnost předvídat. Proto velmi svědomitě komunikujeme s Mezinárodním olympijským výborem, abychom dodali systémy, které odpovídají jejich potřebám. S organizačním týmem pro Tokio 2020 spolupracujeme na přípravě dobrovolnického portálu už od roku 2017. Desítkám tisíc lidí tím umožníme převzít na sebe část odpovědnosti za přípravu olympiády v Tokiu a stát se tak součástí olympijského snu.“

Minulý rok Atos jako první na světě poskytnul komplet všech kritických IT systémů pro Olympijské a Paralympijské zimní hry v Pchjongčchangu v zabezpečeném cloudu.

Olympiáda v Tokiu bude pro Atos už desátou v řadě v roli Celosvětového IT partnera MOV. Atos poskytuje IT řešení pro olympijské hry od roku 1992.

***

O Atosu

Atos je lídrem v digitálních službách, který zaměstnává 120 000 zaměstnanců v 73 zemích a dosahuje ročního výnosu ve výši 13 miliard EUR.

Atos je evropskou jedničkou v řešení Big Data, kybernetické bezpečnosti, digitálních pracovišť (Digital Workplace). Dále našim zákazníkům poskytujeme cloudové služby, infrastrukturu a datové řešení, stejně jako i transakční služby prostřednictvím společnosti Wordline, evropského lídra v oblasti platebních služeb.

Díky vysoké technologické odbornosti a znalostem průmyslových odvětví společnost Atos pracuje s klienty z různých obchodních sektorů, jako jsou: finanční služby, zdravotnictví, výrobní průmysl, média, telekomunikace, energetika, veřejný sektor, doprava, obrana a retailové podniky.

Společnost Atos je celosvětovým technologickým partnerem Olympijských a Paralympijských her a je kotovaná na pařížské burze CAC40. Společnost Atos působí pod značkami Atos, Atos Syntel, Unify a Wordline.