HTC vyhlásilo vítěze Viveport Developer Awards 2018

Autoři nejlepších VR titulů získávají odměny v hodnotě 50 000 USD, marketingovou podporu i vlastní epizodu v seriálu o vývojářích Viveport Developer Stories.

Praha, 19. března 2019 – Společnost HTC dnes na Game Developers Conference v San Franciscu představila vítěze třetího ročníku Viveport Developer Awards. Ceny byly udělovány jak zážitkům pro špičkové systémy virtuální reality využívající výkonu PC, tak titulům pro nezávislou virtuální realitu stojící na platformě Vive Wave. Oceněny byly tituly, které vynikaly svou originalitou a zpracováním. Kromě finanční podpory a vlastního dílu Viveport Developer Stories vítězové obdrželi i nejnovější hardware HTC Vive a další hodnotné ceny.

„Cílem naší společnosti je věnovat vývojářům podporu, která jim umožní tvořit další zábavné a obohacující zážitky,“ řekl prezident obchodu Viveport Rikard Steiber. „Letošní vítězné tituly představují to nejlepší ve svém žánru a budou dostupné ve službě Viveport Infinity.“

Mezi vítězi nalezneme nejen hru Apex Construct, ale také vzdělávací simulaci středoškolské pitvy žáby VR Frog Dissection. Ocenění získal i zážitek Claude Monet – The Water Lily obsession, který vezme milovníky umění do ateliéru, zahrady i světa obrazů známého francouzského malíře. Nechybí ani titul vhodný pro arkádové herny Shooty Fruity Arcade.

Kompletní seznam kategorií a výherců:

Zábava – PC

  • Vítěz – Apex Construct od Fast Travel Games
  • Finále – Blind od Tiny Bull Studios & Fellow Traveller

Vzdělávání – PC

Umění a kultura – PC

Arkáda – PC

Zábava – WAVE

  • Vítěz – Bait! od Resolution Games

Vzdělávání – WAVE

  • Vítěz – Star Chart od Escapist Games Ltd.

Umění a kultura – WAVE

  • Vítěz – PAINT od COSKAMI LLC

O systému virtuální reality HTC Vive™

HTC Vive je první komplexní systém virtuální reality společnosti HTC, který je od základu designován pro virtuální realitu v pokojovém měřítku (room-scale VR). Vive přináší, díky nastavitelnému headsetu, dvěma bezdrátovým ovladačům s HD haptickou odezvou a preciznímu snímáním pohybu v rozsahu 360°, ohromující vizuální zážitek a možnost přirozené interakce s virtuálním prostředím. Zároveň systém umožňuje bezdrátové spojeníí s mobilním telefonem a přenos jeho nejdůležitějších funkcí do virtuální reality, stejně jako propojení s reálným světem pomocí vestavěné kamery. Tyto technologie praktickým způsobem zvyšují bezpečnost a umožňují bezstarostné ponoření do virtuální reality, díky kterému hráče virtuální světy zprostředkované systémem HTC Vive pohltí vizuálně, fyzicky i emocionálně. Více informací na www.htcvive.com.