Huawei Mate X získal první 5G CE certifikát na světě

společnost Huawei obdržela za skládací model Mate X první 5G CE certifikát na světě, který uděluje TÜV Rheinland, globální lídr v nezávislých kontrolních službách. Huawei Mate X úspěšně prošel přísným testem a hodnocením a stal se prvním světovým 5G smartphonem schváleným notifikačním orgánem Evropské unie.

„Ve srovnání s předchozí generací komunikačních technologií a produktů jsou technologie 5G a formy produktů složitější a komplexnější. Také 5G certifikační zkušební standardy se neustále zlepšují. Díky spolupráci týmů Huawei a TÜV Rheinland dosáhly obě strany významných milníků v mnoha klíčových certifikačních technologiích. Chceme proto i nadále ve spolupráci s TÜV Rheinland pokračovat,“ sdělil na slavnostním předání cen Bruce Lee, viceprezident divize Handset Business Huawei.

Stefan Kischka, víceprezident TÜV Rheinland poblahopřál Huawei a řekl: „Technologická síla Huawei v oblasti 5G je úctyhodná, což vysílá skvělou zprávu pro průmysl i spotřebitele. Jsem rád, že TÜV Rheinland, která již mnoho let pracuje v oblasti bezdrátových komunikačních technologií, může předat společnosti Huawei 5G certifikaci. Těšíme se, že budeme i nadále s Huawei úzce spolupracovat na vytváření a propagaci nové éry 5G.“