Systém lišt QuickLoad™ zlepšuje rychlost, výkonnost a přesnost při kontrole dílů

Globální strojírenská společnost Renishaw představila nový systém lišt QuickLoad™, který rozšířil řadu jejích metrologických upínacích prvků.

Nový systém lišt QuickLoad byl speciálně vyvinut pro použití na souřadnicových měřicích strojích, aby spolu s upínacími deskami QuickLoad zajišťoval bezpečné upnutí kontrolovaného dílu. Upínací desky QuickLoad se umisťují a zarovnávají k lištám QuickLoad pomocí polohovacích kolíků, zatímco magnety je zajišťují na místě. Kombinovatelná konstrukce lišty a desek má za cíl maximálně zvýšit schopnost obsluhy rychle kontrolovat a uvolňovat dílce.

Nově uvedený systém lišt je součástí rodiny už existujících produktů QuickLoad, včetně řady rohů QuickLoad corner (QLC) určené pro optické systémy. Produkty QuickLoad byly vyvinuty ke zrychlení a zjednodušení upínání dílů při kontrolách kvality. Upínací desky QuickLoad jsou prvotřídní alfanumericky označené hliníkové eloxované upínací desky Renishaw s tvrdou povrchovou úpravou a jsou dostupné s velikostmi závitů M6, M4, M8 a ¼-20, další velikosti závitů je možné vyrobit na zakázku. Díky široké škále modulárních upínacích elementů Renishaw a softwaru FixtureBuilder, umožňují alfanumericky označené upínací desky uživateli ustavovat dílce vždy stejným způsobem. Systém lišt QuickLoad nabízí rychlou, snadnou a opakovatelnou metodu, která umožňuje uživateli kontrolovat díly upnuté na několika deskách. Díky tomuto efektivnímu zakládání lze maximalizovat kapacitu kontrolovaných dílů.  

Pro vice informací o systému lišt QuickLoad, navštivte www.renishaw.com/quickloadrail

Další informace včetně ilustrativního videa a fotografií najdete prostřednictvím https://www.renishaw.com/en/new-quickload-rail-system-improves-speed-throughput-and-accuracy-during-part-inspection–44352

Renishaw je jednou z předních světových společností v oboru strojírenských a vědeckých technologií, se zkušenostmi v oblasti měření a zdravotnictví. Společnost dodává výrobky a služby pro širokou škálu aplikací, od výroby proudových motorů a větrných turbín, až po stomatologii a neurochirurgii. Vedoucí postavení má také v oblasti aditivní výroby (zde se zaměřuje na 3D tisk z kovových prášků a technologii vakuového lití). Renishaw je jediným britským výrobcem zařízení pro 3D tisk z kovu. Skupina Renishaw má v současnosti přes 70 poboček ve 35 zemích, s více než 4000 zaměstnanci. Zhruba 2600 zaměstnanců pracuje ve Velké Británii, kde je soustředěna většina výzkumu, vývoje a výroby společnosti.