Elektrifikovaná ofenziva značky KIA k vidění v prvním pololetí roku 2019

  • Ucelená strategie podpory elektrifikovaných modelů KIA v ČR
  • Účast na veletrzích AMPER a EkoAuto a na Informačních dnech Schrack Technik
  • Představení všech elektrifikovaných variant rodiny Niro na Czech New Energies Rallye a na ECO Rally Bohemia
  • Česká předpremiéra čistě bateriového modelu e-Niro s dojezdem až 455 km na jedno nabití baterie
  • Publikace informační brožury s přehledným popisem alternativních pohonů i jednotlivých elektrifikovaných modelů Kia

Praha, 20. března 2019Společnost KIA MOTORS CZECH v prvním pololetí roku 2019 podpoří svoji širokou flotilu elektrifikovaných modelů účastí na tematických veletrzích, tradičních závodech ekologických vozů i vydáním ucelené informační brožury, ve které se lidé budou moci dozvědět nejdůležitější informace o alternativních pohonech automobilky KIA i o jejích ekologických modelech.

V roli průkopníka elektrifikované nabídky automobilky Kia představí české zastoupení značky zcela nový elektromobil e-Niro, který bude v rámci statické prezentace představen široké veřejnosti na všech plánovaných akcích.

„KIA dlouhodobě patří mezi průkopníky na poli elektrifikace a zavádění čistých technologií do výroby i provozu automobilů. Letošní rok je pro nás v tomto ohledu do jisté míry přelomový, protože v něm uvedeme na český trh hned dva nové čistě elektrické modely, které svojí praktičností a užitnou hodnotou překonají řadu modelů na spalovací motor. Chceme přitom, aby lidé měli možnost seznámit se s výhodami naší technologie osobně, proto s flotilou elektrifikovaných modelů vyrážíme přímo do terénu,“ říká Kateřina Vaňková Jouglíčková, PR Manager společnosti KIA MOTORS CZECH.

Veletrhy AMPER a EkoAuto a série informačních eventů Schrack Technik

V rámci strategie užšího kontaktu s koncovými zákazníky vyšle KIA do terénu tři modely, které reprezentují téměř celé současné portfolio elektrifikovaných pohonů KIA. Hybridní pohon bude reprezentovat městský crossover Kia Niro HEV, plug-in hybridní technologii manažerský model Kia Optima Sportswagon PHEV a čistě elektrický pohon se představí ve zcela novém modelu Kia                e-Niro. Model e-Niro vybavený‎‎‎‎‎ ‎‎lithium-iont polymerovým akumulátorem s vysokou kapacitou 64 kWh, na jedno nabití zvládne dojezd přes 455 km (v kombinovaném cyklu podle WLTP) s nulovými emisemi CO2 během jízdy. V městském cyklu WLTP pak e-Niro dokáže na jedno nabití urazit až 615 km a s pomocí rychlodobíjecí stanice o výkonu 100 kW se bateriový modul dobije z 20 na 80 % za pouhých 42 minut. Model e-Niro si na veletrhu AMPER Motion v Brně ve dnech 19. – 22. března odbude svoji českou výstavní premiéru.

Po skončení veletrhu AMPER se flotila elektrifikovaných vozů KIA vydá na turné po českých městech v rámci Informačních dní Schrack Technik, které budou zaměřeny na různé aspekty rozvoje elektromobility v České republice – od infrastruktury nabíjecích stanic přes připravenost distribuční sítě elektrické energie až po možnosti, které současné elektromobily nabízejí. Turné začíná 26. března v Brně, pokračuje 28. března v Ostravě, 2. dubna v Hradci Králové a vyvrcholí 9. dubna v Praze.

V polovině června se elektrifikované vozy KIA vrátí do Ostravy, kde se s nimi budou moci blíže seznámit návštěvníci veletrhu EkoAuto, který proběhne ve dnech 13. – 15. června v industriálním areálu Trojhalí Karolina v centru města.

Rodina Niro se zúčastní závodů ekologických vozidel, e-Niro pojede v rámci světového poháru FIA

KIA se stejně jako v minulém roce zúčastní dvou závodů ekologických vozidel, které se v České republice jedou pod záštitou Mezinárodní automobilové federace FIA. Jde o Czech New Energies Rallye, která se bude konat ve dnech 16. – 18. května v okolí Českého Krumlova, a ECO Rally Bohemia, která proběhne ve dnech 12. – 14. července v okolí Mladé Boleslavi. Kromě závodů světového poháru elektrických vozidel FIA E-Rally Regularity Cup, kterých se zúčastní posádka modelu Kia e-Niro a které budou rovněž součástí České Trophy v ECO Rally, se do doprovodných závodů zapojí i další dva modely rodiny Niro, tedy modely Kia Niro HEV a Kia Niro PHEV. Posádky soutěžních vozů budou tvořeny novináři, influencery a významnými fleeetovými zákazníky.

„Ekologické vozy KIA jsou nejen praktické, ale také zábavné. Naším cílem je zprostředkovat tuto zábavu spojenou s jízdou v našich vozech co nejširšímu počtu lidí. Zároveň chceme výhody naší technologie ukázat i našim dlouhodobým firemním zákazníkům,“ komentuje výběr posádek Kateřina Vaňková Jouglíčková.

Všechny informace o elektrifikovaných pohonech a modelech přehledně v jedné brožuře

Kromě fyzického představení jednotlivých elektrifikovaných modelů připraví KIA pro své zákazníky a všechny zájemce o čisté technologie přehlednou informační brožuru o jednotlivých typech elektrifikovaných pohonů a také o všech ekologických modelech automobilky Kia na českém trhu. „Vnímáme přání našich zákazníků a fanoušků, kteří by rádi dostali ucelený přehled o nových technologiích a odpovědi na nejpalčivější otázky, které se týkají praktičnosti a použitelnosti našich ekologických modelů. Proto jsme se rozhodli připravit přehlednou brožuru, která shrnuje vše, co naši zákazníci chtějí vědět, a která navíc poskytuje kompletní přehled o segmentu aktuálně nabízených ekologických vozů KIA včetně těch, které budou v roce 2019 a 2020 v Česku představeny, státní podpoře elektromobility a odkazů na ucelený přehled dobíjecích stanic v ČR,“ vysvětluje Kateřina Vaňková Jouglíčková.

KIA MOTORS CZECH je výhradním dovozcem nových automobilů značky Kia do České republiky, ve které působí od roku 1993. Za 25 let své existence prodala Kia na českém trhu téměř 110 000 vozů. Aktuálně prodává na 12 modelových řad z čehož 6 s alternativním pohonem (EV, HEV, PHEV, MHEV). Kia má v ČR 59 autorizovaných prodejních a servisních míst a průběžně jí patří 7. místo na trhu. V roce 2015 uzavřela partnerství se společností Autodrom Most, která provozuje motorsportové aktivity a Centrum bezpečné jízdy. Kurzy pro výuku a výcvik bezpečnosti se zaměřením na krizové situace v běžném silničním provozu navštívilo za dobu spolupráce téměř 8 tisíc účastníků, kteří s více než třemi desítkami modelů Ceed najezdili na 20 tisíc kilometrů. Od roku 2009 Kia úzce spolupracuje s Nadací Naše dítě, jejíž aktivity rozšířila o projekt dárcovské samolepky „Já a Kia pomáháme dětem“, v hodnotě 50 korun za každý nově prodaný vůz. Od zahájení spolupráce obdržela nadace částku převyšující 2 miliony korun a podpořeno bylo více než 80 projektů na pomoc znevýhodněným či zdravotně postiženým dětem. Více informací o společnosti KIA MOTORS CZECH naleznete na stránkách www.kia.cz.

Kia Motors Corporation – výrobce celosvětově kvalitních automobilů pro všechny mladé duchem, byla založena v roce 1944 a je nejstarší korejskou automobilkou. Kia vyrábí ročně více než 3 milionu automobilů v 14 výrobních a montážních závodech v 5 zemích světa. Ty jsou následně prodávány prostřednictvím sítě distributorů a dealerů ve 180 zemích celého světa. Kia celosvětově zaměstnává okolo 49 000 zaměstnanců a vykazuje roční obrat téměř 45 miliard USD. Je hlavním partnerem tenisového grandslamového turnaje Australian Open a také oficiálním automobilovým partnerem fotbalové organizace FIFA – řídící orgán FIFA World CupTM.a oficiálním partnerem Evropské ligy UEFA platné pro sezóny 2018/2019. Pro více informací o společnosti Kia Motors a jejích výrobcích, navštivte prosím globální mediální centrum www.kianewscenter.com