Nová chladnička LG zlepší váš kulinářský zážitek

Chladnička nabízí mimořádný výkon, dlouhou životnost a chuť, se kterou potěšíte všechny své smysly.

Praha, 20. Březen 2019 – LG Electronics (LG) uvádí na trh průlomový model kombinované chladničky. Společnost tímto modelem předběhla konkurenci, a to díky inovativnímu chladícímu systému, který se může pochlubit špičkovou energetickou účinností, dlouhou životností a řadou prvků udržujících čerstvost potravin. Nové kombinované chladničky LG jsou přirozenou volbou pro spotřebitele, kteří hledají moderní a výkonnou chladničku. Na její lineární invertorový kompresor poskytuje LG 10letou záruku a testuje jej na 20letou životnost.1  Nové chladničky udržují čerstvost potravin po dlouhou dobu, abyste si je mohli maximálně užít všemi smysly. 

Nejmodernější kombinovaná chladnička LG poskytuje spotřebitelům množství výhod, a to díky spojení několika pokročilých technologií. Stěžejní pro energetickou účinnost tohoto modelu je lineární invertorový kompresor, který pracuje až o 32 % úspornějinež běžný kompresora zaručuje delší životnost a optimální řízení teploty, které udrží potraviny déle čerstvé. Tato a řada dalších chytrých funkcí se propojuje s výrazným snížením spotřeby energie a dosažení impozantního energetického hodnocení A +++ (- 40%) 3, což spotřebitelům, více než kdy jindy, usnadní ušetřit na účtech za elektřinu.

Důkladné testování ukázalo, že chladnička vybavená lineárním invertorovým kompresorem je při každodenním používání výrazně méně náchylná k opotřebení, a také má nižší hlučnost až o 25 %.Na základě dalšího výzkumu byla odhadnuta životnost tohoto typu kompresoru na 20 let.Spotřebitelé, kteří vyžadují dlouhotrvající životnost chladničky, by proto neměli hledat nic jiného než tento prvotřídní produkt od společnosti LG.

Společnost staví potřeby zákazníků vždy na první místo,a to dokazuje zavedením řady prvků, díky kterým jsou potraviny udržovány déle čerstvé. Mezi ně patří například technologie Linear Cooling ™ a DoorCooling + ™, které společně vytváří optimální podmínky pro skladování potravin. Linear Cooling ™, poháněná lineárním invertorovým kompresorem, zajišťuje stálou teplotu, která je stěžejním faktorem pro udržení čerstvosti potravin. Navíc je chladnička vybavená automatickou regulací teploty, které udržuje teplotní výkyvy v rozmezí ± 0,5 ° C. Systém DoorCooling + ™ současně přivádí chladný vzduch průduchem nad dveřmi v horní části chladničky, aby byla zachována stejná teplota, a to v každé části chladničky, jako jsou prostory v přední části polic nebo přihrádky ve dveřích. DoorCooling + ™ výrazně snižuje teplotní výkyvy mezi dveřmi a vnitřkem chladicíhoprostoru. U zásuvky Fresh Balancer™ můžete pomocí jednoduchého ovládání nastavit optimální úroveň vlhkosti pro ovoce nebo zeleninu.Zásuvka Fresh Converter™ nabízí tři možnosti nastavení, které vytvářejí optimální podmínky pro skladování masa, ryb, nebo zeleniny.Nové kombinované chladničky LG potěší všechny smysly.

Pro větší pohodlí uživatelů je možné ovládat nové chladničky technologií SmartThinQ™, která umožňuje uživatelům na dálku ovládat chladničku ze svého chytrého telefonu. Uživatel může pak například regulovat teplotu nebo ovládat funkci expresního mrazení. Díky nově vylepšené sklopné velké mrazničcetak zvyšuje uživatelské pohodlí díky rozšíření skladovací kapacity. Pro ty, kdo si potrpí na správné skladování vína, je zde luxusní držák, který pojme až pět lahví najednou. Snadnější přístup k šuplíkům umožňuje takzvané Zero Clearance. Jedná se o systém otevření dveří chladničky v úhlu 90° při němž lze vysunout šuplíky nebo vyndat veškeré přihrádky a chladnička nemusí být otevřená dokořán. To ocení všichni uživatelé, kteří mají otevírání chladničku v blízkosti nějaké překážky, například v rohu kuchyně nebo u kuchyňské linky. Kromě toho se kombinovaná chladnička vyznačuje minimalistickým designem s elegantními liniemi. Kovový dotykový displej a celokovový interiér je stylový a zároveň mimořádně praktický. Luxusní nádech dodává tomuto modelu také obdélníková kapsa na otevírání a soft LED osvětlení, které je komfortní pro oči.

“V reakci na spotřebitelskou poptávku společnost LG neúnavně pracovala na vývoji kombinované chladničky, která je nejen vysoce energeticky úsporná, ale také velmi efektivní při dlouhodobějším uchovávání potravin”, říká Song Dae-hyun, prezident společnosti LG Electronics pro sekci domácích spotřebičů a klimatizací. “Věříme, že uvedení nového modelu chladničky bude nadále upevňovat naši pozici na globálním trhu s kombinovanými chladničkami.”

1Testování provedeno společností LG podle interního zrychleného 20letého testování životnosti. Výsledky založené na laboratorních testech s ohledem na urychlené a správné podmínky použití. Odhadovaná životnost nepředstavuje žádnou záruku.

V porovnání s chladničkou s běžným pístovým kompresorem LG. Na základě testů VDE, které porovnávají
spotřebu energie a hladinu hluku mezi modely LGE GBB530NSCXE a GBB530NSQWB.

Údaj v závorce ukazuje o kolik procent má výrobek nižší spotřebu energie oproti limitu pro třídu energetické účinnosti podle platných nařízení EU.

 4 V porovnání s chladničkou s konvenčním kompresorem LG. Na základě testů VDE, které porovnávají spotřebu energie a hladinu hluku mezi modely LGE GBB530NSCXE a GBB530NSQWB.

Testování bylo provedeno společností LG podle interního zrychleného 20letého testu životního cyklu výrobku. Výsledky jsou založené na laboratorních testech s ohledem na urychlené a správné podmínky použití. Odhadovaná životnost výroku nepředstavuje žádnou záruku.

Na základě výsledků testů UL pomocí interní testovací metody společnosti LG na měření průměrného kolísání teploty „z minima na maximum“ v prostoru pro čerstvé potraviny. Platí pro modely LGE GBB72NSDFN, GF-L570PL, J811NS35, B607S. Žádné zatížení a normální nastavení teploty. Výsledek se může lišit při skutečném používání produktu.